Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ»
Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι για τις θέσεις δουλιάς

Με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου συναντήθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας

Την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της μονάδας του Ομίλου «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ» στη Θήβα, μετέφερε χτες το πρωί ο βουλευτής του Κόμματος Τάκης Τσιόγκας, που επισκέφτηκε το εργοστάσιο επικεφαλής αντιπροσωπείας.

Οπως εξήγησαν συνδικαλιστές στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, η υπολειτουργία του εργοστασίου (το οποίο παράγει πλαστικούς σωλήνες και κάνει εξαγωγές σε πολλές χώρες) το τελευταίο διάστημα προκαλεί ανησυχία στους 300 περίπου εργαζόμενους. Οταν, μάλιστα, εκατοντάδες οικογένειες στην περιοχή της Βοιωτίας και γενικά της δυτικής Στερεάς έχουν έρθει αντιμέτωπες τα τελευταία χρόνια με την ανεργία.

Ο Τάκης Τσιόγκας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, σημειώνοντας πως και οι ίδιοι πρέπει να έχουν μόνιμα καθαρό ότι, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε εξελίξεις, οι εργοδότες δε σκέφτονται ποτέ τι θ' απογίνουν οι εργάτες. Σκέφτονται μόνο τα κέρδη τους. Υπογράμμισε ότι η ίδια η εμπειρία που συσσωρεύεται αποδεικνύει διαρκώς πως μόνο μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και των σύγχρονων αναγκών τους, μπορούν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι, ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνει κάθε εργοδότης, ασκούνται συγκεκριμένες πολιτικές, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη δημιουργούνται νόμοι για την προστασία του εργάτη, αλλά να συμβαίνει το αντίθετο. Οι ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ δρομολογούν ευθυγραμμισμένοι νέα μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οπως φάνηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, όπως αποτυπώνεται π.χ. στην Οδηγία Μπολκενστάιν, με την οποία οι επιχειρηματίες διασφαλίζουν ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα και, βέβαια, μεγαλύτερα κέρδη. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν συνολικά συμπεράσματα, τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, ενώ υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει ένα διεκδικητικό πλαίσιο για την ολοκληρωμένη προστασία των εργατών, αλλά και των ανέργων.

Εντονη ανασφάλεια όμως προκαλούν στους εργαζόμενους και οι εξελίξεις στην «Ανγκροϊνβέστ» και την «Ελμίν», στη Φθιώτιδα. Οι εργοδότες απειλούν με δεκάδες απολύσεις, παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων, πιέζοντας για ρυθμίσεις που θα ευνοήσουν την κερδοφορία τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ