Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ
Πλούσιος ο απολογισμός του Συνδικάτου

Μαζική η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στην Αθήνα. Οι εκλογές 19 - 23 Μάρτη

Αποψη από τη Συνέλευση. Στο βήμα η Ε. Τουλάτου
Αποψη από τη Συνέλευση. Στο βήμα η Ε. Τουλάτου
H αναγκαιότητα συσπείρωσης των αποκλειστικών νοσοκόμων και το δυνάμωμα του Συνδικάτου Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας «Ενωση Αλληλεγγύη», για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στη δουλιά, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη σύνταξη, αναδείχτηκε προχτές κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Συνδικάτου στην Αθήνα.

«Οι εκλογές του συνδικάτου μας γίνονται σε μια περίοδο που δυναμώνει η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας και ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες προς το χειρότερο αλλαγές σε βάρος μας, με την όλο αυξανόμενη ανεργία, την υποαπασχόληση, τη "μαύρη" - ανασφάλιστη εργασία, την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων», επισήμανε εισηγητικά η πρόεδρος του Συνδικάτου Ελένη Τουλάτου. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τη δημόσια υγεία που ξεπουλιέται καθημερινά, και την ιδιωτική που ανθεί σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων», τόνισε και αναφέρθηκε στο «χτύπημα» των εργασιακών δικαιωμάτων των αποκλειστικών νοσοκόμων και συνολικά των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Αναφέρθηκε ακόμα στον αγωνιστικό απολογισμό δράσης του Συνδικάτου και κάλεσε σε αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μόνιμη και σταθερή δουλιά, προσλήψεις από τον κλάδο, βασικό ημερομίσθιο 50 ευρώ και όχι 30 που είναι σήμερα, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες, στα 55 για τους άνδρες, Βαρέα και Ανθυγιεινά, δημόσια καθολική ασφάλιση και αναγνώριση του χρόνου ασφάλισης από το 1991 - 1996. Ακόμα για την αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως χρόνου ασφάλισης, άμεση κατάργηση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, αύξηση του καλοκαιρινού επιδόματος ανεργίας στο 80% του ημερομισθίου, κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας και τη συμμετοχή στα φάρμακα.


Στη γενική συνέλευση μίλησαν ακόμα η Νάντια Πασαλιμανιώτη από το προεδρείο της ΟΓΕ και ο Βασίλης Γκλεζάκος, πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, οι οποίοι κάλεσαν τις αποκλειστικές νοσοκόμες να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των ταξικών συνδικάτων στις 8 και 29 του Μάρτη. Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ένα μικρό γλέντι.

Από 9 Μάρτη οι εκλογές

Οι εκλογές του Συνδικάτου θα γίνουν από την Παρασκευή 9 Μάρτη και έως τις 23 Μάρτη. Η περιφερόμενη κάλπη θα βρίσκεται στα 11 μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά από τις 9 έως και τις 19 Μάρτη (9 Μάρτη ΚΑΤ, 10 Σισμανόγλειο, 11 Γενικό Κρατικό Αθηνών, 12 Λαϊκό, 13 Ιπποκράτειο, 14 Ασκληπιείο, 15 Θριάσιο, 16 Γενικό Κρατικό Νίκαιας, 17 Τζάννειο, 18 Ευαγγελισμός, 19 Ερυθρός Σταυρός). Στις 20, 21, 22 και 23 Μάρτη η κάλπη θα βρίσκεται στο ΕΚΑ από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ