Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μόνη απάντηση ο ταξικός αγώνας

«Μόνο η αντίσταση και ο ταξικός αγώνας των ίδιων των εργαζομένων μπορούν να σταθούν εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ και των συνοδοιπόρων τους, να βγάλουν τους εργάτες από το φαύλο και αντεργατικό κύκλο αυτής της πολιτικής». Τα παραπάνω σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) απαντώντας στην πρόσκληση του δημάρχου Α. Καραμπατζού προς το ΕΚΝ να καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο για την πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μερικής απασχόλησης, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ΕΚΝ ξεκαθαρίζει πως δε θα βάλει πλάτη στην προώθηση της αντεργατικής επίθεσης που διαρκώς κλιμακώνεται στο πλαίσιο των αποφάσεων της στρατηγικής της Λισαβόνας. Χαρακτηρίζει πρόκληση την πρωτοβουλία του δημάρχου, αφού, όπως αναφέρει, «όταν η κεντρική πολιτική αποδομεί και γκρεμίζει ένα ένα τα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν ρίχνει στον Καιάδα εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, είναι προκλητικό τουλάχιστον να προτείνετε μέτρα ουσιαστικά στήριξης του συστήματος, τα οποία ήδη δοκίμασαν οι απολυμένες της ΤΡΙΚΟΛΑΝ και βρίσκονται στα δικαστήρια με το δήμο για τη δικαίωσή τους!».

Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους το ΕΚΝ ξεκαθαρίζει πως τα συλλαλητήρια που οργανώνει μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, στις 8 του Μάρτη, και η πανελλαδική απεργία στις 29 του ίδιου μήνα δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να οργανωθεί η πάλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ