Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση

Με πρόσχημα την «εμπιστοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», η κυβέρνηση δε θέλει να δημιουργήσει υποδομές Κοινωνικής Πρόνοιας που να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα παραπάνω ξεκαθάρισε η χτεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Αθ. Νάκου, ο οποίος απάντησε σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, σχετικά με το τι θα γίνει με τις υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι», για τις οποίες δεν υπάρχουν διασφαλισμένα κονδύλια.

Ο Αθ. Νάκος ακολούθησε τη... συνήθη πρακτική των αναφορών στη συνένοχη προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι «άφησε τα πράγματα στην τύχη τους». Σημείωσε ότι «η μόνη συμβατική δέσμευση που ανέλαβαν οι ΟΤΑ είναι να συνεχίσουν τα προγράμματα με ίδιους πόρους για 2 χρόνια», ενώ «η κυβέρνηση κατάφερε να επεκταθεί η επιχορήγηση αυτών των προγραμμάτων μέχρι τον Μάιο του 2007», τονίζοντας ότι επαφίεται πλέον στους δήμους η μόνιμη δομή τέτοιων προγραμμάτων.

«Θέλετε κοινωνική πρόνοια; Θέλετε στ' αλήθεια να βοηθήσετε τα άτομα που έχουν πρόβλημα;» ήταν το ουσιαστικό ερώτημα που έθεσε με την παρέμβασή της η Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας την ανάγκη αυτές οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας να ενταχθούν σε κεντρικό σχεδιασμό και να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ενδεικτικά η Λ. Κανέλλη έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Αρκούν 3,5 χιλιάδες εργαζόμενοι, όλοι επισφαλείς, για 85.000 οικογένειες;», τονίζοντας ότι οι υπάρχουσες δομές «είναι υποκατάστατα μιας πολιτικής κοινωνικής πρόνοιας» για την οποία «δεν είναι λύση οι δήμοι», αφού με «τσόντες» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Οπως είπε, «απαιτούμε να φέρετε νόμο που να κάνει αυτή την υπηρεσία κεντρική υπηρεσία» και να είναι «ενταγμένη στον κοινωνικό προϋπολογισμό, αλλιώς θα πέσουμε... στη λοταρία», ή, ακόμη χειρότερα, «στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ