Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δυναμική κινητοποίηση

Κατέλαβαν το υπουργείο Αιγαίου

Δυναμική αγωνιστική απάντηση έδωσαν χτες οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου. Πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο και κατέλαβαν. Με την κινητοποίησή τους απαίτησαν φιλοαγροτική πολιτική, στήριξη των τιμών των προϊόντων τους και την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων που δικαιούνται.

Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταύρος Σκοπελίτης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ. «Δε δεχόμαστε την κατ' εξακολούθηση κοροϊδία για την καθυστέρηση των επιδοτήσεων και της στρεμματικής ενίσχυσης από την κυβέρνηση της ΝΔ. Την ίδια τακτική ακολουθούσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δε δεχόμαστε το ξεκλήρισμα που μας επιφυλάσσουν Ευρωπαϊκή Ενωση, ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ» τόνισε ανάμεσα σε άλλα στην ομιλία του ο Στ. Σκοπελίτης.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση για τις 18 του Μάρτη. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες, έκαναν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Αιγαίου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Νέα ΚΑΠ σημαίνει αγρότες πεινασμένοι» και «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά». Οταν έφτασαν εκεί, οι αγωνιζόμενοι αγρότες μπήκαν μέσα και το κατέλαβαν. «Δε φεύγουμε από εδώ αν δε μας δοθεί θετική απάντηση» φώναξε ο Στ. Σκοπελίτης καταχειροκροτούμενος. Ο υπουργός Αιγαίου, ως συνήθως απουσίαζε και στους αγρότες μίλησε ο διευθυντής του υπουργείου, ο οποίος στην ουσία παρέπεμψε την ικανοποίηση των αιτημάτων που του τέθηκαν, στο αόριστο μέλλον. Ετσι οι αγρότες έμειναν εκεί και σήμερα στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Αιγαίου για να αποφασιστεί η πορεία της κατάληψης. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς του νησιού να ενισχύσουν τον αγώνα.

Τη συμπαράσταση των κομμουνιστών στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, καλώντας τους να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους κύριους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ