Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9705

Κάλεσμα σε ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΧΗ για τις συλλογικές συμβάσεις

Πλατύ άνοιγμα για τα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη και την πανελλαδική απεργία των ταξικών δυνάμεων στις 29 του ίδιου μήνα

Το σύνθημα για ένα πλατύ και μαχητικό άνοιγμα, για την προετοιμασία των εργατικών συλλαλητηρίων στις 8 Μάρτη και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας των ταξικών δυνάμεων στις 29 του ίδιου μήνα, με ζήτημα αιχμής την υπογραφή των νέων κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έδωσε η χτεσινή μαζική συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργάνωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Οι ταξικές δυνάμεις παίρνουν την οργάνωση της πάλης στα δικά τους χέρια, προετοιμάζοντας μια ακόμα αποφασιστική αναμέτρηση με το κεφάλαιο, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές του δυνάμεις. Μετά τους Οικοδόμους, απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις πήρε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.


ΣΕΛ.  7

Motion Team

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στους δρόμους σήμερα και αύριο για την Παιδεία

Με δυναμικά συλλαλητήρια σήμερα και αύριο εντείνουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα διαδηλώνουν στην Αθήνα, σε ένα ακόμα μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αύριο, ξανακατεβαίνουν στους δρόμους σε νέα πανεκπαιδευτικά παλλαϊκά συλλαλητήρια στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πολύμορφης δραστηριότητας, χτες, φοιτητές και σπουδαστές απέκλεισαν συμβολικά το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη η ΠΚΣ οργάνωσε εκδήλωση ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές.


Με το... ιδανικό του αστυνόμου!

Αν το πρόβλημα για τον Θ. Πάγκαλο είναι οι... μικροπωλητές έξω από τα πανεπιστήμια, για τον Γ. Πανούση (τον υποψήφιο υπερνομάρχη του ΣΥΝ) είναι οι εργάτες! Πριν προλάβει να... τελειώσει τη φράση του ο πρώτος, για να υποστηρίξει την ελεύθερη επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, έπιασε το νήμα ο δεύτερος και τον συμπλήρωσε ρωτώντας τάχα αθώα και ρητορικά: «Δηλαδή αν μπαίνανε 100 εργάτες μέσα στο άσυλο δεν υπάρχει πρόβλημα και αν μπαίνει ένας αστυνόμος υπάρχει πρόβλημα»;

Δεδομένου ότι το άσυλο σημαίνει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ο καθένας διαλέγει ποιας ιδέας θα υπεραμυνθεί. Οπως φαίνεται οι κ.κ. Πάγκαλος και Πανούσης υπεραμύνονται της «ιδέας» του αστυνόμου, ο δεύτερος, μάλιστα, σε ομολογημένη αντιπαράθεση με τους εργάτες και τα δίκια που αυτοί συμβολίζουν, υπερασπιζόμενοι και το άσυλο όταν χρειαστεί. Απλά, μας εξήγησαν ποιο στρατόπεδο έχουν διαλέξει.



Υπερκαλύφτηκε ο στόχος της εξόρμησης

Με την υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, κατά 109,52%, έκλεισε τελικά η Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, για το δίμηνο Δεκέμβρη - Γενάρη.


ΣΕΛ.  3
«ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ»
Μοίρασμα εκατομμυρίων στους «κατέχοντες»

Με ... «άριστα» αυτοβαθμολογείται η κυβέρνηση, για το μοίρασμα δισεκατομμυρίων στους «κατέχοντες» τις προσβάσεις στο Διαδίκτυο. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16
ΕΕ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλώρη για νέες αντιλαϊκές ανατροπές

Η αγορά εργασίας, οι μισθοί και το Ασφαλιστικό, στο επίκεντρο των προτάσεων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με αφορμή την Ενδιάμεση Εκθεση Νομισματικής Πολιτικής.


ΣΕΛ.  17
ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
Κατέβηκαν με τα τρακτέρ

Εκατοντάδες αγρότες, διαμαρτυρήθηκαν χτες στην πλατεία Νέας Ορεστιάδας. Σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου.


ΣΕΛ.  18
ΞΕΝΩΝΕΣ ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τρίτος θάνατος σ' ένα μήνα

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί ο τρίτος θάνατος ψυχικά πάσχοντος, μέσα σ' ένα μήνα, σε ξενώνες μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, στο πλαίσιο των δομών αποασυλοποίησης.


ΣΕΛ.  6

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ