Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΙΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ
Αποφασιστικά στον αγώνα

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν και οι αγρότες της Ηλείας στις 28 του Φλεβάρη. Η κινητοποίηση γίνεται μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας. Η συγκέντρωση θα γίνει στον κόμβο Φιλοθέης στην είσοδο του Πύργου, στις 11 το πρωί.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΟΑΣ Ηλείας, η οποία είναι και μέλος της ΠΑΣΥ, σημειώνονται τα εξής: «Βιώνουμε καθημερινά μια δύσκολη ζωή από τη σταθερή και σοβαρή μείωση του εισοδήματός μας. Δε φτάνει να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειάς μας. Δε μας το επιτρέπουν οι χαμηλές τιμές και η αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, οι μειωμένες επιδοτήσεις, οι διάφορες παρακρατήσεις, οι πενιχρές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, η υπερχρέωσή μας στην ΑΤΕ και οι συντάξεις πείνας του ΟΓΑ». Τα προαναφερόμενα προβλήματα αφορούν τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης, ενώ ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν πρέπει να γίνουν δεκτές οι προτάσεις της Κομισιόν για τη σταφίδα, τη βιομηχανική ντομάτα και τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια.

Στην Κέρκυρα

Επίσης, οι αγρότες της Κέρκυρας, θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων με συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

  • στις 25 Φλεβάρη στις 5.30 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Λευκίμμης
  • στις 5 Μάρτη στις 10 π.μ στην πλατεία Σαρόκο.

Στελέχη της ΠΑΣΥ που περιόδευσαν το προηγούμενο διάστημα σε χωριά της υπαίθρου διαπίστωσαν την έντονη ανασφάλεια και αγωνία που βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί και οι ψαράδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ