Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΤΑ: Σύσκεψη γυναικών εργαζομένων στους ΟΤΑ διοργάνωσε χτες η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενες στην Αυτοδιοίκηση είναι με διαφόρων ειδών εργασιακές σχέσεις, με όλων των ειδών τις συμβάσεις, με ασφαλιστική κάλυψη είτε ΙΚΑ, είτε ΤΕΒΕ, προσλαμβάνονται με προγράμματα stage. «Είναι εργαζόμενες με ημερομηνία λήξης», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Η κουβέντα επικεντρώθηκε στις χιλιάδες συμβασιούχες, όμηροι των κυβερνητικών πολιτικών, όπως και των δημοτικών αρχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις γυναίκες που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς, ως σχολικοί φύλακες κλπ. οι οποίες αντιμετωπίζουν ιδιαιτέρως οξυμένα προβλήματα. Το βασικό που τονίστηκε είναι η ανάγκη οι εργαζόμενες στους ΟΤΑ, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να οργανωθούν, να αντισταθούν, να ισχυροποιήσουν τα σωματεία.

ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ: Στην απόλυση του εργαζόμενου Παναγιώτη Κούδα προχώρησε η επιχείρηση ηλεκτρονικών ειδών «Multirama» (Μουλτιράμα), εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Οπως σημειώνει ο ίδιος ο εργαζόμενος, ο οποίος ήταν υποδιευθυντής στο κατάστημα της επιχείρησης στη Βουλιαγμένη, η συμμετοχή του σε απεργιακές κινητοποιήσεις, η δράση του μέσα στο χώρο δουλιάς, αλλά και η άρνησή του να δουλέψει περισσότερες ώρες από τις νόμιμες, ήταν λόγοι που ενόχλησαν ιδιαίτερα την εργοδοσία.

ΠΡΩΗΝ «ΠΕΣΙΝΕ»: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι 350 περίπου εργαζόμενοι στις εργολαβίες της «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων τριών συναδέλφων τους, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, τήρηση των κλαδικών συμβάσεων και άλλα. Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε ο Δ. Τσουμπρής, στέλεχος του ΠΑΜΕ και γραμματέας της ΠΟΕΜ. Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - αρνείται ακόμα και να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Την έντονη ανησυχία τους για τα δημοσιεύματα σχετικά με την πώληση του κτιρίου του Ευαγγελισμού σε ιδιώτες, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ) και η 5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι στα πλαίσια της δεδομένης στρατηγικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των νοσοκομείων, οι μεθοδεύσεις αποτελούν προσπάθεια προετοιμασίας της κοινής γνώμης για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» μαζί με εργαζόμενους έκαναν παράσταση στη διοίκηση του νοσοκομείου, ζητώντας να μην παραχωρήσει έκταση σε φιλανθρωπικό σωματείο για την ανέγερση ξενώνα, σημειώνοντας επίσης τις ελλείψεις προσωπικού και την πορεία της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι, εκτός από μισόλογα, δεν πήραν πειστικές απαντήσεις για τα δυο τελευταία θέματα.

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ: Στάση εργασίας 11 π.μ.-2.30 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Β΄ Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Αττικής πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», αντιδρώντας στη δραματική έλλειψη προσωπικού και διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ