Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9694

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σε απορύθμιση λόγω των μεγάλων ελλείψεων

Eurokinissi

  • Οι δραματικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών, ιδιαίτερα στην επαρχία, οδηγούν σε απορύθμιση τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η η κυβέρνηση τα «γεμίζει» με υποσχέσεις.
  • Εκλεισε χτες η εφημερία της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Κορίνθου, γιατί η μόνη εφημερεύουσα επιμελήτρια δεν άντεξε τρίτη συνεχόμενη εφημερία!

ΣΕΛ.  13

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ πριν έρθουν τα χειρότερα

Την εμμονή της στην προώθηση και εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων διαμηνύει η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα που οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων πλημμύριζαν και χτες από χιλιάδες διαδηλωτές από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η κυβέρνηση επέλεξε να διαμηνύσει και πάλι ότι τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί θα εφαρμοστούν. Η υπουργός Παιδείας έκανε εκτενή αναφορά στις «πιστωτικές μονάδες» που θα εφαρμοστούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ειδικά για την ανώτατη εκπαίδευση (όπου οι πιστωτικές μονάδες έχουν, ήδη, νομοθετηθεί) είπε ότι θα έχουν εφαρμοστεί μέχρι το Μάη του 2007.

«Τα μέτρα αυτά, αν δε συναντήσουν ουσιαστική αντίσταση και καταδίκη, θα μετατρέψουν τα πράγματα σε ακόμη χειρότερα», προειδοποίησε, μιλώντας σε ραδιοσταθμό, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Από την πλευρά τους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν και πάλι ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας προγραμματίζουν συναυλία αύριο, στις 6 το απόγευμα, στη Φιλοσοφική, ενώ διοργανώνουν κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων.


ΣΕΛ.  8   -   11

Eurokinissi

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Καταψηφίστηκε η αναθεώρηση του άρθρου 24

Οι λαϊκές αντιδράσεις κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24 έφεραν ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με συνέπεια τη διαφοροποίηση έξι βουλευτών της και την καταψήφιση της προτεινόμενης αναθεώρησης του προαναφερόμενου άρθρου. Βέβαια, λίγο πριν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία (με διαφοροποίηση τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ), ψήφισαν από κοινού την πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 16.


ΣΕΛ.  3

Τι ήταν η Γαλλική Επανάσταση;

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε με τίποτα κρυπτοκομμουνιστικά περί «κοινωνικής επανάστασης» ή, έστω, ότι επρόκειτο για την επανάσταση που σημάδεψε το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό, διαβάστε καλύτερα το βιβλίο Ιστορίας της Στ` Δημοτικού... Στη μία από τις τρεις όλες κι όλες σελίδες που αφιερώνονται εκεί, θα μάθετε την ιστορία μιας γυναίκας που εκτελέστηκε από τους επαναστάτες. Τι ήταν η επανάσταση; Μια σκέτη τρομοκρατία, είναι το μήνυμα του μαθήματος. Και σ' ανώτερα..!



ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
«Συμβάσεις παραχώρησης» κερδών

Με πανάκριβα διόδια θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τη συνεχιζόμενη παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοκατασκευαστές, με τις λεγόμενες συμβάσεις παραχώρησης.


ΣΕΛ.  14
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέα απαράδεκτη τουρκική πρόκληση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απειλεί ανοιχτά Κύπρο, Λίβανο και Αίγυπτο, σχετικά με την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ