Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΑΚΕΝΧΟΥΤ» - ΠΑΤΡΑ
Ποινή φυλάκισης στους απεργούς!

Δεμένους χειροπόδαρα προσπάθησε να παραδώσει στον όμιλο «Wackenhut Group 4» στην Πάτρα τους τρεις συνδικαλιστές της επιχείρησης που κατηγορούνταν για «παραβίαση απόφασης δικαστηρίου», «παράνομη βία» και «διατάραξη οικιακής ειρήνης», η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου με την ποινή της τρίμηνης φυλάκισης με αναστολή.

Συγκεκριμένα, οι τρεις συνδικαλιστές, Νίκος Κρίγκος, Γεράσιμος Μπακόπουλος και Νίκος Νυφάκος κρίθηκαν ένοχοι για τις δύο τελευταίες ποινές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν αποδείχτηκαν τα πραγματικά περιστατικά που στοιχειοθετούν το αδίκημα. Μάλιστα, η κατηγορία της «παράνομης βίας» προστέθηκε αυτεπάγγελτα στη μηνυτήρια αναφορά της εταιρείας από τον εισαγγελέα Πατρών. Η καταδικαστική απόφαση το μόνο που κατάφερε ήταν να τονώσει το αγωνιστικό φρόνημα συνολικά των εργαζόμενων στην επιχείρηση, οι οποίοι συνεχίζουν με περισσότερο πείσμα τον αγώνα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι απεργούν για 77η ημέρα ενάντια στις προσπάθειες της εταιρείας να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις και να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, σε συνδυασμό με την απόλυση έξι συναδέλφων τους. Στο πλευρό των τριών συνδικαλιστών στο δικαστήριο, αλλά και στον καθημερινό τους αγώνα, βρέθηκαν και βρίσκονται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ