Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΩΤΗΡΙΑ»
Εμφανίστηκε... «καλός Σαμαρείτης»

Προσφέρεται για ανακαίνιση κλινικής που στη συνέχεια θα «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο νέους αθλητές»

Εμφανίστηκε νέος «καλός Σαμαρείτης» του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο οποίος θέλει να ανακαινίσει ολόκληρη πτέρυγα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο αθλητές. Πρόκειται για το μη κερδοσκοπικό Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών (ΠΑΣΓ) «Καλλιπάτειρα», που με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννη Μυλωνάκη, ζήτησε «να μελετήσει και στη συνέχεια να υλοποιήσει την ανακαίνιση, αναπαλαίωση και διαμόρφωση σε διαγνωστικό κέντρο για νέους αθλητές, με τον ανάλογο εξοπλισμό, πτέρυγας του νοσοκομείου "Σωτηρία", η οποία θα επιλεγεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου».

Το ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» - όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του - ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια, έχει διάφορα «χτυπητά ονόματα» ως μέλη - όπως πρωταθλήτριες, γυναίκες εφοπλιστών και γυναίκες πολιτικούς - και είναι μέλος του ΣΕΓΑΣ. Ανάμεσα στους στόχους του αναφέρει την «ενίσχυση, περίθαλψη και λήψη μέτρων πρόνοιας για την αποκατάσταση αθλητριών, που δεν μπορούν να εργαστούν». Ετσι, στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών του Σωματείου ζήτησε για ανακαίνιση την κλινική, ώστε «μετά το πέρας των εργασιών ανακαινισμού η ως άνω πτέρυγα θα λειτουργεί υπό το καθεστώς και τις προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΣΥ και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο νέους αθλητές»...

Ηδη όμως οι «προβλεπόμενες διαδικασίες του ΕΣΥ» - μετά το νόμο 3293 της ΝΔ - δίνουν τη δυνατότητα της λειτουργίας των μονάδων υγείας «κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας», με βάση την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας που λειτουργεί πιλοτικά την «Πολυκλινική». Η λειτουργία, δηλαδή, αυτή γίνεται στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας και αναμένεται να ενταθεί μετά τις Συμπράξεις του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο πρόεδρος του «Σωτηρία» έφερε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου και υπερψηφίστηκε απ' όλους εκτός από τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο οποίος καταψηφίζοντας κατάγγειλε ότι με την αποδοχή ανοίγεται ένας ακόμα διάδρομος εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας. Εσχάτως κυκλοφορούν και άλλες φήμες: Οπως ότι κατασκευαστικές εταιρείες, που ενδιαφέρονται για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, πιέζουν να μεταφερθούν στο χώρο του «Σωτηρία» κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας, που βρίσκονται - μάλιστα στην πρώτη γραμμή της παροχής υπηρεσιών!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ