Σάββατο 27 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απεμπλοκή τώρα!

Την ολοκληρωτική προσαρμογή και υποταγή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ανά τον πλανήτη με μοχλό το ΝΑΤΟ ήρθε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει η ελληνική κυβέρνηση διά στόματος της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Χτες στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε - με συνοπτικές διαδικασίες - να αυξήσει τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, ενισχύοντας το στρατό κατοχής στην περιοχή.

Η συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς νεοταξικούς πολέμους, που φέρει φαρδιά πλατιά των υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απειλεί να εγκλωβίσει συνολικά και χωρίς επιστροφή τη χώρα σε πολεμικές περιπέτειες έξω από τα σύνορά της. Από το 1996 και μετά, στο όνομα δήθεν της «διατήρησης της ειρήνης», οι εκπρόσωποι του δικομματισμού έχουν αποστείλει και διατηρούν εκστρατευτικά σώματα στη Βοσνία, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την ΠΓΔΜ και το Αφγανιστάν. Παράλληλα, οι «πράσινοι» και «μπλε» κυβερνώντες, το ίδιο διάστημα επέτρεψαν να μετατραπεί η χώρα σε ενδιάμεσο προγεφύρωμα για την υποστήριξη της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανικής στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ.

Σήμερα η ενίσχυση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας σε νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ομιλία του πριν από δυο μέρες, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ. Ρις ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ενεργότερη συμμετοχή εκτός από το Αφγανιστάν και στο Ιράν και το Ιράκ. Αυτές τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να τις παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό σαν «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας απέναντι στους «συμμάχους» και ωφέλιμες για τη χώρα. Χρησιμοποιώντας αυτό το σαθρό άλλοθι, προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό προκειμένου να αποδεχτεί την επικίνδυνη και βρώμικη πολεμική εμπλοκή και συγχρόνως να κρύψουν ότι με τη συμμετοχή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια υπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας πλήρως για τους κινδύνους στους οποίους βάζουν τη χώρα και το λαό, δε δίστασαν αρχικά να αλλάξουν το δόγμα των ενόπλων δυνάμεων, δημιουργώντας μονάδες επαγγελματιών στρατιωτών, με νέο εξοπλισμό που πλήρωσε ο ελληνικός λαός και στη συνέχεια να τους ενσωματώσουν σε πολυεθνικές ιμπεριαλιστικές μονάδες επέμβασης εκτός συνόρων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το στρατηγικό στόχο της ντόπιας πλουτοκρατίας: Να είναι εκεί στο πλιάτσικο που γίνεται στις υπό κατοχή χώρες. Το καπιταλιστικό δόγμα της «διείσδυσης», που ξεκίνησε με την παρουσία ελληνικού στρατού κατοχής στα Βαλκάνια, τώρα φιλοδοξούν να το επεκτείνουν και αλλού, θέτοντας επί της ουσίας τον ελληνικό λαό απέναντι σε άλλους λαούς, μετατρέποντάς τον σε θύμα και θύτη ταυτόχρονα για λογαριασμό των συμφερόντων της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Το λαϊκό κίνημα μπροστά σ' αυτή την κατάσταση έχει χρέος και καθήκον να αντισταθεί. Πρέπει να δυναμώσει την πάλη του και να απαιτήσει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την άμεση επιστροφή του ελληνικού στρατού από το Αφγανιστάν και από όπου αλλού βρίσκεται εκτός συνόρων. Το λαϊκό κίνημα οφείλει να συντονίσει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη, ενάντια στις επιλογές της πλουτοκρατίας και των πολυεθνικών του πολέμου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ