Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα για το Ασφαλιστικό

Τη Δευτέρα η πρώτη αγωνιστική κινητοποίηση της ΟΒΣΑ. Πανελλαδική σύσκεψη Ομοσπονδιών, Σωματείων και συνδικαλιστών την Κυριακή

Αγωνιστική πρόσκληση απευθύνει η ΔΗΚΕΒΕ στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι «την Κυριακή 28/1/2007 στην πανελλαδική σύσκεψη ομοσπονδιών, σωματείων και συνδικαλιστών θα συντονίσουν τα βήματα τους στην προοπτική των άμεσων αγώνων για το Ασφαλιστικό με βάση ένα αντιμονοπωλιακό πλαίσιο δράσης». Τους καλεί, παράλληλα, τη Δευτέρα 29 του Γενάρη στην πρώτη αγωνιστική απάντηση από την ΟΒΣΑ, στη συγκέντρωση στο θέατρο ΔΙΑΝΑ στις 6 το απόγευμα.

«Η ΔΗΚΕΒΕ καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό ΕΒΕ να συνδράμει σε αυτές τις πρωτοβουλίες», τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία ασκείται σκληρή κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ: «Σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων για το ασφαλιστικό έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ. Για το όψιμο ενδιαφέρον της ΓΣΕΒΕΕ για το σφαγιασμό των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που προχωρά η κυβέρνηση με το ΠΔ 258/2005, πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

Το ΠΔ 258/2005 δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο και η ΓΣΕΒΕΕ το "ανακάλυψε" πριν τέσσερις μήνες. Δεν το γνώριζε; Η ΕΣΕΕ τη διαψεύδει και ισχυρίζεται ότι το γνώριζε πριν δημοσιευτεί. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ΠΔ συζητήθηκε σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΟΑΕΕ στο οποίο συμμετέχουν στελέχη της πλειοψηφίας. Αλλωστε, το κείμενο είναι καταχωρημένο στο αρχείο της ΓΣΕΒΕΕ με αριθμό πρωτοκόλλου 1228 από το 2002.

Το κείμενο του ΠΔ το συνέταξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν από έξι χρόνια και η ΝΔ το προώθησε για υπογραφή. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλη της διοίκησης ήταν τότε και είναι και σήμερα σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή τους αντιπολίτευση δεν ταιριάζει με την προηγούμενη συναινετική τους στάση».

Και συνεχίζει η παράταξη: «Γιατί η ΓΣΕΒΕΕ δεν προχώρησε σε κινητοποιήσεις μέχρι τώρα; Γιατί έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων με την κυβέρνηση για τη "βελτίωση" ενός ΠΔ που μόνο βελτίωση δεν παίρνει; Η κυβέρνηση δε συμμερίζεται τις συναινετικές ανησυχίες της ΓΣΕΒΕΕ και προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίησή του από τις αρχές του χρόνου. Γιατί δήλωσε "παρών" στον "κοινωνικό διάλογο" πριν αποχωρήσει υποκριτικά; Τι άλλο έχει μείνει για "διαβούλευση" μετά από αυτές τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που είναι εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μονοπωλίων και εφαρμόζονται από τις αστικές κυβερνήσεις ανεξάρτητα χρώματος;».

«Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ δεν υπάρχουν ερωτήματα», προσθέτει η ΔΗΚΕΒΕ. «Οι αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν στη συμβιβαστική πολιτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε, στις σημερινές συνθήκες, έγκλημα κατά των συμφερόντων των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ