Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9690

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Επιμένουν αγωνιστικά

Σε κάθε γειτονιά απλώνονται οι δραστηριότητες για την Παιδεία. Φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς προετοιμάζουν το επόμενο συλλαλητήριο, που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 31 Γενάρη και καλούν σε πλατιά συστράτευση.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για την ενίσχυση των εργατικών αγώνων

Με αισιοδοξία και οδηγό την πολύχρονη αγωνιστική εμπειρία του κλάδου, που σφυρηλατεί την πίστη στη δύναμη της ταξικής πάλης, ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 21ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με την παρουσία εκπροσώπων του ταξικού κινήματος άλλων κλάδων από την Ελλάδα και άλλες χώρες. Οι οικοδόμοι συζητούν για το πώς θα ενισχύσουν πιο αποφασιστικά τη δράση τους, για τους δικούς τους στόχους πάλης, ώστε η Ομοσπονδία να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή για ένα καλύτερο αύριο μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργατών του κλάδου, στην ενίσχυση συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και την ταξική ενότητά της.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος, και ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Κλαδικής Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις κατασκευές (UITBB), Χοσέ Ντινίζ, ενώ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΚΚΕ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ
Να παρέχονται δωρεάν απ' το κράτος

Την παροχή δωρεάν και αποκλειστικά από το κράτος όλων των εμβολίων, που επιστημονικά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά, ζήτησε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Αντίθετος ήταν στην πρόταση ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος, επιμένοντας στη μέχρι τώρα πρακτική της πληρωμής τους από τα Ταμεία και, μάλιστα, με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων κατά 25% στα υψηλής τιμής εμβόλια. Ειδικά για το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε πως περιμένει τη σχετική εισήγηση ειδικής επιτροπής γιατρών στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (φωτ. αρχείου).


ΣΕΛ.  7

«Δεν τα παίρνει τα γράμματα»...

Τι τα θες παιδί μου τα γράμματα; Αφού στο DNA σου είναι γραμμένο ότι πρέπει να πας για κατάρτιση! Χυδαίο; Καθόλου! Είναι η επίσημη εκδοχή, όπως περιέχεται στο βιβλίο για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Και απαντά στο απλό ερώτημα: Τι θέλει το κεφάλαιο; Μισομορφωμένο και «ευέλικτο» εργατικό δυναμικό! Από πού θα παραχθεί αυτό το δυναμικό; Από την κατάρτιση... Ετσι, σπρώχνουν όλο και περισσότερους μαθητές στην κατάρτιση και διαμορφώνουν ανάλογα το περιεχόμενο συνολικά της εκπαίδευσης! Το βιβλίο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Γ' Γυμνασίου καλεί τους μαθητές να κάνουν αυτή την επιλογή λόγω... «προσωπικών χαρακτηριστικών»! Ε, δεν έχουν όλοι την απαραίτητη στόφα για να μορφωθούν..! Κι άντε να πείσεις μετά εσύ το παιδί ότι δε γεννήθηκε χαζό...



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Την άμεση και χωρίς όρους επιστροφή του ελληνικού στρατού απ' το Αφγανιστάν και όπου αλλού εκτός συνόρων βρίσκεται, απαιτεί το ΚΚΕ, με αφορμή την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Δυναμική συγκέντρωση χτες και στη Βοιωτία. Σειρά παίρνει σήμερα ο Τύρναβος, όπου οργανώνεται από την ΠΑΣΥ συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ