Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Το προαναγγελθέν αδιέξοδο των ιδιωτικοποιήσεων

Στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρείο περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης

Από τη συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων
Από τη συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων
Στις δραματικές συνέπειες, οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, της λεγόμενης αποασυλοποίησης, με τους ιδιώτες να μπαίνουν ενεργά στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, εκμεταλλευόμενοι την εσκεμμένη υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, επικεντρώθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, κατά τη χτεσινή περιοδεία στο Δρομοκαΐτειο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας με τον διοικητή του ψυχιατρείου Πέτρο Κοδέλα και με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων, τόνισε ότι μέσω των ΣΔΙΤ και μετά τη λήξη των ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι ιδιώτες θα αναλάβουν καίριους τομείς της Ψυχικής Υγείας, αποβλέποντας αποκλειστικά στο κέρδος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. «Η τάση είναι η συρρίκνωση και η υποβάθμιση του Δρομοκαΐτειου», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. «Παρουσιάζουν με καμάρι ότι κλείνουν τα ψυχιατρεία, χωρίς να λένε τι απέγιναν οι εργαζόμενοι και αν απορροφήθηκαν οι ασθενείς κάπου αλλού. Τα κονδύλια θα λήξουν και τότε οι ασθενείς που φιλοξενούνται στους ξενώνες θα βρεθούν στο δρόμο», εκτιμούν.

Σε δήλωσή του ο Π. Κοσιώνης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Και στον ψυχιατρικό τομέα τα πράγματα επιδεινώνονται - με την έλλειψη προσωπικού και υποδομών - με τάση τη δυσφήμιση του δημόσιου τομέα για να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη μέση. Παρά τα μεγάλα λόγια περί αποασυλοποίησης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι φανερό ότι τα πράγματα επιδεινώνονται και οι εργαζόμενοι το έχουν αντιληφθεί. Η αποασυλοποίηση και οι ξενώνες που δημιουργούνται έχουν σχέση με την παρέμβαση του ιδιωτικού παράγοντα, ΜΚΟ κ.ά. Και η εμπειρία που υπάρχει από τις χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, είναι ότι αυτοί οι ξενώνες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ έχουν ημερομηνία λήξης και μετά τη λήξη των επιδοτήσεων οι ασθενείς από τους ξενώνες έχουν γίνει τρωγλοδύτες τώρα».

Σε «σφράγισμα» της εφημερίας για πέντε ώρες προχώρησαν χτες το πρωί και οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για την ελλιπή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, που έχει φέρει σε οριακή κατάσταση τη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ