Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Φόρος για την «αποασυλοποίηση»!

Σε ένα τέλος 2% επί του συνόλου των προμηθειών των διαγωνισμών του υπουργείου Υγείας, αντί για τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την ανάπτυξη δημόσιων δομών, εξαντλείται η πολιτική της κυβέρνησης στο ευαίσθητο θέμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, όπως προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματέα Ψυχικής Υγείας, Μαρίας Τροχάνη.

Η διάταξη, που θα αποφέρει 40.000 - 50.000 ευρώ το χρόνο, περιέχεται στο νομοσχέδιο για τις προμήθειες που συζητείται σήμερα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Η Μ. Τροχάνη, αναφερόμενη σε έγγραφο της Νομαρχίας Τρικάλων - που δημοσιοποίησε προχτές ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας -στο οποίο υπάρχει ειδοποίηση στις ιδιωτικές κλινικές να δεχτούν τους ψυχικά άρρωστους ξενώνων που θα κλείσουν, παρουσιάζει μεταγενέστερο έγγραφο της νομαρχίας με το οποίο αναιρείται η παραπάνω προειδοποίηση. Ακολούθησε κι άλλο έγγραφο της Νομαρχίας Τρικάλων απ' τον Χρ. Πρωτόπαππα. Χαρτοπόλεμος εντυπώσεων δηλαδή!

Τέλος, η Μ. Τροχάνη αναφέρει ότι το 2005 η εγκεκριμένη πίστωση για τις δομές ψυχοκοινωνικής υγείας ανήλθε σε 33.996.755 ευρώ και το 2006 σε 46.299.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org