Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΒΕ
Πανελλαδική σύσκεψη για το Ασφαλιστικό

Εξι ομοσπονδίες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία δράσης και συντονισμού

Πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων και το συντονισμό του κλάδου, εναντίον των αντιασφαλιστικών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων και των συνταξιούχων, με αφορμή το ΠΔ 258/2005, αναλαμβάνουν έξι ομοσπονδίες του χώρου. Πρώτο βήμα είναι η σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης στην Αθήνα την Κυριακή 28 του Γενάρη, στις 11 το πρωί, στην Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ (Σωκράτους 23, 4ος όροφος).

Στη σύσκεψη που διοργανώνεται από τις Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας & Νήσων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΣΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελαφρών Φορτηγών, καλούνται όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου με τρεις στόχους:

  • Τη συγκρότηση Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό.
  • Την επεξεργασία πλαισίου πάλης, που θα αντιπαρατίθεται στην όξυνση της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης και θα παίρνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες των ΕΒΕ.
  • Τη δρομολόγηση εκστρατείας ενημέρωσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα για την απόκρουση των νέων μέτρων που εφαρμόζονται από 1/1/2007.

Στην πρόσκλησή τους, οι ομοσπονδίες τονίζουν: «Σε έναν μεγάλης κλίμακας σφαγιασμό των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ προχώρησε η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα 258/2005, που ρυθμίζει τον κανονισμό ασφάλισης του ΟΑΕΕ, με την άμεση συνεργία του διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, και τη συνενοχή και την αδράνεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Οπως διαμορφώνεται η κατάσταση, οι ΕΒΕ δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος που επέλεξε το δρόμο του συμβιβασμού και της συνδιαλλαγής με την κυβέρνηση».

Τα προβλήματα λύνονται μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση, προσθέτουν οι ομοσπονδίες και σημειώνουν ότι η πρόσκλησή τους «απευθύνεται σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ», που τους καλούν «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπεράσπισης των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Τα περιθώρια στενεύουν!! Κάθε καθυστέρηση θα έχει συνέπειες στην επιβίωση των συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ