Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Εργοστάσιο στη Γέφυρα παρά τις αντιδράσεις

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Κόντρα στην κραυγή αγωνίας των κατοίκων του διαμερίσματος Γέφυρα του Δήμου Α. Αθανασίου Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση ανέχεται την εγκατάσταση εργοστασίου ανακύκλωσης αδρανών υλικών στα όρια του χωριού τους, παρά το γεγονός ότι και το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει την εγκατάσταση του εργοστασίου σε άλλη θέση.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σ. Καλογιάννης ισχυρίστηκε ότι η ευθύνη για τη συγκεκριμένη περίπτωση ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Για τη χορήγηση της άδειας, είπε, ακολουθήθηκαν όλες οι διατάξεις που προβλέπονται για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και στην επιχείρηση θα γίνεται προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία αδρανών υλικών που παράγονται από εκσκαφές και κατεδαφίσεις. Θα παράγονται δε νέα υλικά οικοδομών στη μονάδα που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.300 μέτρων από τον οικισμό.

Ο Α. Τζέκης τόνισε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία εργοστασίων ανακύκλωσης αδρανών υλικών, αλλά με έναν χωροταξικό σχεδιασμό που δε θα δημιουργεί προβλήματα σε κατοικημένες περιοχές. Η κυβέρνηση, είπε, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί ο συγκεκριμένος επενδυτής δεν έλαβε υπόψη του τις αγωνιώδεις κραυγές των κατοίκων και των συλλογικών τους οργάνων. Ο διορισμένος περιφερειάρχης, τόνισε, έδωσε τη σχετική έγκριση, κάτι που δείχνει ότι ο επενδυτής είχε την ανοχή υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων περιφερειακών υπηρεσιών. Αυτό ακριβώς, είπε, δείχνει ότι το δίχτυ προστασίας της κυβέρνησης είναι για τα συμφέροντα του επενδυτή και όχι για τα συμφέροντα των κατοίκων, οι οποίοι ζητάνε να γίνει το εργοστάσιο δύο χιλιόμετρα παρακάτω και μάλιστα έχουν επιλέξει και συγκεκριμένη τοποθεσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ