Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επέλαση στις λαϊκές κατακτήσεις

Με αυξήσεις 4% στα δημοτικά τέλη, η νέα δημοτική αρχή έκανε ξεκάθαρες τις αντιδραστικές προθέσεις της

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, η νέα (ΠΑΣΟΚ) διοίκηση του Δήμου Αγίου Παύλου με στήριξη της παράταξης της ΝΔ και της δήθεν ανεξάρτητης του Χ. Μάτη αποφάσισαν την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 4%, καταργώντας ουσιαστικά την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, της Δημοτικής Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, για μείωση των τελών.

Οι συνεταίροι του δικομματισμού ξεκίνησαν τη θητεία τους με επίθεση στο εισόδημα του εργαζόμενου λαού. Και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν αυτή την επίθεση επικαλούμενοι πως ο δήμος έχει χρέη, αδυνατεί να πληρώσει τους εργαζόμενους και άλλα, τα οποία φυσικά δεν τεκμηρίωσαν με στοιχεία. Με παρόμοια ψεύδη προσπαθούν να δικαιολογήσουν και την απόφασή τους να σταματήσουν τη δωρεάν μεταφορά των μικρών παιδιών που αθλούνται στις ακαδημίες του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Παύλου και να προχωρήσουν στην έξωσή του από τις εγκαταστάσεις που εξασφάλισε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΕΑΚ Αγίου Παύλου απαντά και αποκαλύπτει: «Οι οφειλές της Δημοτικής Επιχείρησης προς τους εργαζόμενους αφορούσαν κατά την ημέρα αλλαγής της Διοίκησης το μήνα Νοέμβριο (περίπου 18.000 ευρώ). Για την πληρωμή τους υπήρχαν στα ταμεία του Δήμου 28.000 ευρώ και τα αντίστοιχα παραστατικά. Το γιατί ο κ. Βαρσάμης δεν έκανε την εκταμίευση είναι δικό του πρόβλημα. Στο παραπάνω ταμειακό υπόλοιπο του δήμου πρέπει να προστεθεί ποσό 70.000 ευρώ που προήλθε από έκτακτη επιχορήγηση του δήμου από το ΥΠΕΣΔΔΑ, κατόπιν ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης, όπως αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια και ο νέος δήμαρχος». Επίσης καταγγέλλει τον δήμαρχο πως σκόπιμα αποκρύπτει ότι η Δημοτική Επιχείρηση έχει να λαμβάνει ως έσοδα τουλάχιστον 160.000 ευρώ.

Η ΔΕΑΚ ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και καλεί τον εργαζόμενο λαό του Αγίου Παύλου σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συσπείρωση ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική της νέας διοίκησης, για την περιφρούρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ