Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε άλλες πόλεις

Στην Καρδίτσα, σπουδαστές του ΤΕΙ και μαθητές έκαναν πορεία και συμβολική κατάληψη στη νομαρχία. Εκεί σπουδαστές της Σχολής Δασοπονίας ανάρτησαν πανό κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος, που ξεπουλά τον φυσικό πλούτο της χώρας. Ξεχώρισαν, δε, τα συνθήματα συμπαράστασης στους μικρομεσαίους αγρότες, που ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη βδομάδα. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν επίσης ένα νέο κρούσμα επιχείρησης τρομοκράτησης που σημειώθηκε στην Καρδίτσα, όταν αστυνομικοί έβαλαν με το «έτσι θέλω» στο περιπολικό τους ένα μαθητή και μέλος του 15μελούς του 3ου ΤΕΕ για να τον «ανακρίνουν», ρωτώντας τον αν υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις στο σχολείο του.

Μεγάλη ήταν η πορεία φοιτητών και μαθητών στο Βόλο και αντίστοιχα δυναμική στη Λάρισα.

Κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Ηράκλειο και Χανιά, ενώ προχτές το απόγευμα είχε γίνει στο Ρέθυμνο.

Η Ακαδημία ήταν η αφετηρία της χτεσινής κινητοποίησης στα Γιάννενα, όπου άρχισαν να συρρέουν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές κι άλλοι εργαζόμενοι, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να δίνουν δυναμικό «παρών». Με δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης κατέληξαν στη Νομαρχία.

Στην Πρέβεζα, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού τους, οι μαθητές κατέβηκαν σε μαχητική κινητοποίηση, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που καλλιέργησαν δήθεν «αγανακτισμένοι» γονείς στο 1ο και το 2ο Λύκειο της πόλης, προκειμένου να αποτρέψουν τη μαζική κινητοποίηση των μαθητών. Στην Αρτα, επίσης, τα Λύκεια της πόλης με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μαθητών έβαλαν «λουκέτο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ