Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9683

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Στα όρια της εξαθλίωσης 2,1 εκατομμύρια Ελληνες

Το εισόδημα των 11.864 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια δεν είναι όριο κινδύνου φτώχειας, αλλά κατάσταση εξαθλίωσης, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΣΥΕ και τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομίας, και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  19

Κλιμακώνεται η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ με στόχο τώρα το ακαδημαϊκό άσυλο

Πρόσχημα τα προχτεσινά στημένα επεισόδια της αστυνομίας με τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους

Η επίθεση της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, προκειμένου να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του κόσμου οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, εντείνεται. Μετά την αντιλαϊκή ομοφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την πλήρη εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, σειρά παίρνει το πανεπιστημιακό άσυλο. Αξιοποιώντας τα προχτεσινά στημένα επεισόδια της αστυνομίας με τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους, ο υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε ευθέως στη λαϊκή κατάκτηση του ακαδημαϊκού ασύλου, σπεύδοντας να θυμίσει ότι με τον επερχόμενο νόμο - πλαίσιο το θέμα θα διευθετηθεί, ουσιαστικά με ...την κατάργησή του. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το άσυλο γιατί σε ένα πανεπιστήμιο που θα λειτουργεί σαν καπιταλιστική επιχείρηση δε χωράει προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ελεύθερης έρευνας, ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Να περιφρουρήσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  6   -   8


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για το κλίμα αστυνομοκρατίας και τα προβοκατόρικα παιγνίδια, όπου καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  3
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την ερχόμενη βδομάδα οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.


ΣΕΛ.  18
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Γη και ... αέρα στους ιδιώτες

Σε στελέχη της αγοράς αναθέτει η κυβέρνηση τα καθήκοντα επιθεωρητή πτήσεων, ενώ μπάζει το κεφάλαιο σε κάθε δραστηριότητα αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ