Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Απ' άκρη σ' άκρη στο δρόμο

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης λαός και νεολαία δουλεύουν πολύμορφα για την επιτυχία των μεγάλων πανεκπαιδευτικών - παλλαϊκών κινητοποιήσεων που θα γίνουν αύριο Τετάρτη. Πρωί και βράδυ βγαίνουν στους δρόμους, στον αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα. Το απόγευμα θα γίνουν συγκεντρώσεις σε Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη.

Στη Θεσσαλονίκη το παλλαϊκό συλλαλητήριο, που οργανώνει η Επιτροπή Φορέων, θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Ενώ από το πρωί, μαθητές, φοιτητές κι εργάτες θα βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας. Οι φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πολυτεχνείο. Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου στο πλαίσιο της τρίωρης (11 - 2) στάσης εργασίας που αποφάσισε το ΕΚΘ. Στον ίδιο χώρο θα συγκεντρωθούν στις 12 μ. και οι μαθητές, στη συγκέντρωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, για την οποία μέχρι και χτες είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής τα 15μελή μαθητικά Συμβούλια του 17ου ΕΛ Θεσσαλονίκης, το 3ου ΕΛ Καλαμαριάς, του ΕΛ Ασβεστοχωρίου, του 2ου ΕΛ Ευόσμου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης κάλεσε σε παλλαϊκή συμμετοχή στο συλλαλητήριο, υπογραμμίζοντας ότι η Παιδεία είναι υπόθεση, που αφορά όλους τους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια την εργατική τάξη και τα παιδιά της. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Ολοι οι φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή καθημερινά υλοποιούν πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους μόρφωσης και δουλιάς, στις γειτονιές, εκδηλώσεις, πικετοφορίες και άλλες δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή η ΠΚΣ πραγματοποίησε ολοήμερη εξόρμηση στο σταθμό των ΚΤΕΛ και στον ΟΣΕ. Χτες το βράδυ φορείς και συνδικάτα πραγματοποίησαν πικετοφορία στις Συκιές και δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις - συζητήσεις στη Σταυρούπολη και τη Νεάπολη.

Στο μεταξύ, δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Συντριβανίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι μέλη της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Απέκλεισαν για λίγα λεπτά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων κρατώντας πανό, που έγραφαν: «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταργούν το άρθρο 16. Η ιδιωτικοποίηση κι η υποβάθμιση δε θα περάσει. Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Ολοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα». Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη φοιτητική Λέσχη, με ενδιάμεσο σταθμό το κτίριο της Θεολογικής όπου ανάρτησαν πανό, με το οποίο καλούν σε παγκινητοποίηση ενάντια στο πανεπιστήμιο επιχείρηση. Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι φοιτητές, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ