Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολοι αύριο στους δρόμους!

Παλλαϊκά συλλαλητήρια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας προγραμματίζονται για αύριο σε όλη τη χώρα. Σήμερα στις 6 το απόγευμα, συμβολική περικύκλωση της Βουλής

Με πυρετώδεις ρυθμούς και την αποφασιστικότητα ότι ο αγώνας για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία είναι υπόθεση του παλλαϊκού κινήματος, προετοιμάζονται για αύριο μαζικά ολοήμερα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Η καρδιά του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία Παιδεία χτυπάει αύριο στο Σύνταγμα, στη Βουλή. Από την αυγή μέχρι τη νύχτα, η λαϊκή αντίθεση στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τα μέτρα ιδιωτικοποίησης της Παιδείας θα εκφράζεται ασταμάτητα έξω από τη Βουλή, όπου συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στη δημόσια Παιδεία, το λαϊκό κίνημα έχει από καιρό διατυπώσει το κατηγορηματικό του ΟΧΙ! Εχει τονίσει ότι δεν πρέπει να περάσει η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, που προωθείται μέσα από την αναθεώρηση και τα υπόλοιπα αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Δεν πρέπει να περάσει η όξυνση των ταξικών φραγμών. Δεν πρέπει να περάσει ο αντιεκπαιδευτικός μεσαίωνας που ετοιμάζουν ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία των αυριανών συλλαλητηρίων, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, γονείς, εργαζόμενοι οργανώνουν τη δράση τους, πυκνώνουν τις συνελεύσεις και τις συσκέψεις, εξορμούν σε χώρους δουλιάς προκειμένου να φτάσει πλατιά το κάλεσμα σε διαρκή παλλαϊκό αγώνα για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν ενιαίας Παιδείας.

Σήμερα, προγραμματίζονται συνελεύσεις στα σχολεία, για να αποφασίσουν οι μαθητές τη συμμετοχή τους στα αγωνιστικά συλλαλητήρια. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με τα σχολεία κλειστά. Ακόμα, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά καλούν τους μαθητές σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Εκεί καλεί σε προσυγκέντρωση τους γονείς η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας.

Φοιτητές και σπουδαστές, μετά από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο πολύμορφες δραστηριότητες, μπήκαν δυναμικά χτες στις σχολές και σήμερα πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις στην πλειοψηφία των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, φοιτητές και σπουδαστές προγραμματίζουν περικύκλωση της Βουλής.

Ακόμα, 24ωρες απεργίες έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΣΔΕΠ και η ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι της λήξη της βάρδιας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο(2007-01-30 00:00:00.0)
Νέο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη(2007-01-14 00:00:00.0)
Παλλαϊκή εξόρμηση για ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία(2007-01-05 00:00:00.0)
Στους δρόμους για να μην περάσει η αναθεώρηση(2006-12-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή(1999-01-10 00:00:00.0)
"Δάσκαλοι - καθηγητές ενωμένοι νικητές"(1997-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ