Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
«Πέταξε» +60% η γαλοπούλα

Αλλοι τρίβουν τα χέρια τους και άλλοι ...τα μάτια τους με τις τιμές της αγοράς

Η ακρίβεια «φόρεσε» τα «γιορτινά» της και οι κερδοσκόποι τρίβουν ήδη τα χέρια τους, περιμένοντας να ροκανίσουν τον ισχνό 13ο μισθό των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που κάθε χρόνο δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να τα βολέψουν με το εισόδημά τους και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των γιορτινών ημερών. Χτες στο κέντρο της Αθήνας σε παραμονές γιορτών παρέπεμπε μόνο ο ...στολισμός των καταστημάτων, αφού η κίνηση ήταν περιορισμένη. Οι περισσότεροι από τους καταναλωτές που είχαν κατέβει στη Βαρβάκειο αγορά περιορίζονταν στις καθημερινές αγορές.

Ενα κιλό κιμάς, κανένα κοτόπουλο και από μακριά να ...τρίβουν τα μάτια τους, βλέποντας την τιμή της παραδοσιακής εγχώριας νωπής γαλοπούλας να «πετάει» ακόμα και στα 9,5 ευρώ το κιλό, ακριβότερη μέχρι και 58,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο! Η εισαγόμενη γαλοπούλα από Ιταλία νωπή πωλείται στα 4 - 4,65 ευρώ το κιλό και η κατεψυγμένη Γαλλίας στα 4 ευρώ το κιλό. Οσον αφορά στα συνοικιακά κρεοπωλεία, οι κρεοπώλες κλείνουν παραγγελίες για ντόπια γαλοπούλα ακόμα και στα 11 ευρώ το κιλό! Το κατσίκι πωλείται αυτές τις μέρες στη Βαρβάκειο προς 8 - 10 ευρώ το κιλό και το αρνί στα 8 - 9 ευρώ το κιλό, ενώ τα εισαγωγής πωλούνται προς 6 ευρώ το κιλό. Το χοιρινό πωλείται στα 3 - 4,6 ευρώ, ανάλογα με το κομμάτι και το ντόπιο γουρουνόπουλο στα 8 - 10 ευρώ το κιλό.

«Φωτιά» είναι και οι τιμές των οπωροκηπευτικών. Είδαμε στη Βαρβάκειο τις ντομάτες με 1,3 ευρώ το κιλό, το σπανάκι μέχρι 1 ευρώ το κιλό, τα μήλα 0,60 - 1,6 ευρώ το κιλό, τα πορτοκάλια στα 0,60 - 0,95 ευρώ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια 1,20 ευρώ, τα λεμόνια 0,80 - 1 ευρώ το κιλό, τα μαρούλια στα 0,50 - 0,60 ευρώ το ένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ