Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συμφωνούν στην ουσία, διαφωνούν στη διαδικασία

Με τη φραστική αντιπαράθεση από το βήμα της Βουλής, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επιχείρησαν να αποκρύψουν ότι υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική

Η φραστική δικομματική αντιπαράθεση που πίσω της κρύβεται η επί της ουσίας συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική άρχισε από την πρώτη μέρα της συζήτησης του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, απαντώντας στην ομιλία του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέδωσε μια οικονομία χρεωμένη με αυξημένα ελλείμματα και χρέη, τα οποία τακτοποιεί η σημερινή κυβέρνηση. Κατά τον υπουργό, ο φετινός αντιλαϊκός προϋπολογισμός «αποτυπώνει τις θετικές επιδόσεις που σημειώνει η ελληνική οικονομία» και προωθεί μια αξιόπιστη και συνεπή πολιτική. Υπερασπιζόμενος την αντιδραστική πολιτική των μεταρρυθμίσεων είπε ότι αυτές φέρνουν αποτελέσματα και τα ελλείμματα μειώνονται σε ένα περιβάλλον ισχυρής ανάπτυξης. Ισχυρίστηκε ότι η ανεργία μειώνεται και η απασχόληση αυξάνεται, ενώ συνεχίζοντας την περιγραφή μιας εικονικής πραγματικότητας είπε ότι οι επενδύσεις, οι εξαγωγές και ο τουρισμός οδηγούν στην ανάπτυξη και «το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών βελτιώνεται, ενώ οι περιφερειακές και οι κοινωνικές ανισότητες μειώνονται». Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι κυβερνήσεις του υπερχρέωσαν τη χώρα και σήμερα ζητάει και τα ρέστα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου εκ του ασφαλούς και ξεχνώντας τα πεπραγμένα των δικών του κυβερνήσεων έκανε λόγο για ταξικό και αδιέξοδο προϋπολογισμό που διαιρεί τους Ελληνες. Μάλιστα, εκτίμησε ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι ο τελευταίος της ΝΔ. Ενώ έκανε λόγο για προϋπολογισμό που στόχο έχει την ωραιοποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης, την ώρα που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνονται. Κατά τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, οι φόροι την τελευταία τριετία αυξήθηκαν κατά 22% και η συντριπτική τους πλειοψηφία εισπράττεται από τους ασθενέστερους.

Για βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος υπέρ των λίγων μέσω του προϋπολογισμού έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν τολμάει τη διαφάνεια και γι' αυτό το κόμμα του καταψηφίζει τον προϋπολογισμό.

Η φραστική δικομματική αντιπαράθεση, στην αρχή κιόλας της συνεδρίασης, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία των παρεμβάσεων και των ανταπαντήσεων και τόνισε: «Υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά τέτοιους προϋπολογισμούς γνωρίσαμε και επί ΠΑΣΟΚ».

Η συζήτηση του προϋπολογισμού θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών και θα εγκριθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας με ονομαστική ψηφοφορία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2009-12-22 00:00:00.0)
Προεκλογικό «γήπεδο» η σκανδαλολογία(2009-04-28 00:00:00.0)
Στήριξαν την παράδοση των αποθεματικών στον τζόγο(2007-06-29 00:00:00.0)
Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής σε αριθμούς(2006-12-19 00:00:00.0)
Φιλομονοπωλιακός, αντιλαϊκός, καθαρά ταξικός(2005-11-30 00:00:00.0)
Στις 22 Δεκέμβρη η ψήφισή του(2004-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ