Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση στη μάχη

Μια δύσκολη και απαιτητική μάχη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Στόχος, να αξιοποιηθεί στο έπακρο η πανεργατική απεργία στις 13 του Δεκέμβρη και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ, για να βαθύνει η επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλιάς, να αναδειχτούν οι πολιτικές αιτίες και οι πραγματικοί υπεύθυνοι της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, να οξυνθεί η αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για άμεση κλιμάκωση των εργατικών αγώνων με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και της Θεσσαλονίκης στις 10 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου. Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στον Πειραιά, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη για την απεργία αύριο, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την ίδια μέρα και ώρα σύσκεψη διοργανώνει και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο.

Τα άμεσα καθήκοντα για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης καθορίστηκαν στην πρόσφατη πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργάνωσε στην Αθήνα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ: Ούτε ώρα χαμένη. Σχεδιασμένο, πλατύ, καθημερινό και αποφασιστικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, με το κεντρικό υλικό του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο. Διοργάνωση συσκέψεων και γενικών συνελεύσεων, με την αξιοποίηση των αγωνιστικών συνδυασμών, αλλά και όλων των συνδικαλιστών και εργαζόμενων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να παλέψουν. Το ζήτημα της απεργίας και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ να μπει αποφασιστικά σε κάθε σωματείο, ενώ έγκαιρα πρέπει να οργανωθεί και η μάχη της περιφρούρησης.

Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση, όλοι στη μάχη της απεργίας! Μαζικά, μαχητικά να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ