Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αγωνίες...

«Ας αρχίσουμε με φτώχεια και ανεργία, σαν κορυφαίες μορφές βίας, κοινωνικής αδικίας και ανισότητας. Τα "παιδιά της φτώχειας" στην πλειονότητά τους μέσα από τη βία επιβιώνουν (...) οι λυμεώνες της Νέας Τάξης κλείνουν τα μάτια στα γεγονότα: που θέλουν σε παγκόσμιο πληθυσμό 6 δισ. σήμερα, τα 2,8 δισ. να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας των 2 δολαρίων ημερήσια και 40.000 παιδιά να πεθαίνουν καθημερινά από πείνα, που θέλουν 6 πάμπλουτοι Αμερικανοί να έχουν περισσότερα χρήματα απ' όσα έχουν οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη, που υπολογίζουν ότι το 2050 ο πληθυσμός της γης θα φθάσει τα 9 δισ., το 90% του οποίου θα αποτελεί τον "τρίτο κόσμο". Απ' αυτούς θα ξεχυθούν οι ατέλειωτες στρατιές των παριών, των πεινασμένων, των καταφρονεμένων, των αδικημένων και ταπεινωμένων απ' την ισχύ και την αλαζονεία των "αποικιοκρατών". Τι θα γίνει αλήθεια αν τούτες οι στρατιές των ντεσπεράντος, όπου Γης, επελάσουν έστω και με πιρόγες ενάντια στο 10% των γερόντων και άκληρων αφεντάδων; Τι θα συμβεί, αλήθεια, αν απαιτήσουν τα όνειρα εκδίκηση;» (ο Χρήστος Μπέλες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός αρωγός στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας (...) προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους υπόλοιπους συμμάχους μας προκειμένου να συνεχίσουμε την ενίσχυση της Συμμαχίας καθώς αυτή μετασχηματίζεται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα» (ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τσαρλς Ρις, στα «ΝΕΑ»).

«Ανεξίτηλα»

«Χθες ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από στελέχη και βουλευτές να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα "14 σημεία" για την Παιδεία που ο ίδιος παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή (...) δυστυχώς και για τον ίδιο αλλά και για το κόμμα οι θέσεις τους για την Παιδεία σημαδεύτηκαν - ανεξίτηλα; - με το άρθρο 16» (ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ