Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Αναβολές...

Ασκοπη και διπλωματικά επικίνδυνη θεωρήθηκε η προγραμματισμένη για τις 7 και 8 Δεκέμβρη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Αμπτουλάχ Γκιούλ στην Αθήνα. Οι δύο πλευρές, μετά από συνεννόηση, αποφάσισαν να ανακοινώσουν την αναβολή της επίσκεψης.

Ως αιτία της αναβολής παρουσιάζεται η έκτακτη σύγκληση σε υπουργικό επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Α. Γκιουλ το βράδυ της Τρίτης, ενώ σημείωσε ότι η συνάντηση αναβάλλεται και δε ματαιώνεται.

Πέραν των επίσημων τοποθετήσεων ωστόσο, η αναβολή αυτής της επίσκεψης συνδέεται με την ατμόσφαιρα η οποία φαίνεται να δημιουργείται σε Αγκυρα και Λευκωσία μετά τη δημοσιοποίηση από την Κομισιόν των συστάσεων προς την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ