Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Διαδηλώσεις υπεράσπισης του νόμου για τη γη

ΛΑ ΠΑΣ.--

Τη μακριά του πορεία προς την πρωτεύουσα Λα Πας ξεκίνησαν την Πέμπτη ακτήμονες αγρότες και ιθαγενείς, στηρίζοντας το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Εβο Μοράλες και απαιτώντας την άμεση και άνευ όρων υιοθέτηση του νόμου για τη γη.

Ο Α. Τσάβες, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ιθαγενών της Ανατολής, τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις καλούν τη Γερουσία να εγκρίνει το νόμο για τη γη και αποτελούν απάντηση στις προσπάθειες των παραδοσιακών κομμάτων της ολιγαρχίας να μπλοκάρουν την έγκρισή του, εγκαταλείποντας μάλιστα και τις συνεδριάσεις της Γερουσίας προκειμένου να το επιτύχουν. Σύμφωνα με τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων, οι πρώτοι διαδηλωτές αναμένεται να προσεγγίσουν την πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας ενώ θα πραγματοποιήσουν μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Μουρίγιο.

Από την άλλη πλευρά, μέλη των παραδοσιακών κομμάτων της ολιγαρχίας, κυρίως στην περιοχή της Σάντα Κρους καθώς και άλλοι τοπικοί προύχοντες, οι οποίοι συμμετέχουν στην αποκαλούμενη «Συνέλευση της Σάντα Κρους», ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στην προώθηση από την κυβέρνηση του νόμου για τη γη και δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε ακόμη πιο «έντονες αντιδράσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ