Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κορύφωση ψυχολογικών επιχειρήσεων της «αντιπολίτευσης»

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Βέβαια θεωρείται για τους περισσότερους αναλυτές η νίκη του Προέδρου Ούγο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές της 3ης Δεκέμβρη, καθώς οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μία μη αναστρέψιμη διαφορά μεταξύ του Τσάβες και του κυβερνήτη της επαρχίας Σούλια και υποψηφίου της αμερικανοκίνητης αντιπολίτευσης, Μανουέλ Ροσάλες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ισπανικής «Universidad Complutense de Madrid» και της βενεζουελάνικης εταιρείας «Veneop SA», ο Τσάβες προηγείται με 59,7% έναντι του 39,6% που φαίνεται να συγκεντρώνει ο Ροσάλες. Ακόμη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας «Ipsos» για λογαριασμό του πρακτορείου ΑΡ, όπου ο Τσάβες αποσπά 59%, ενώ ο Ροσάλες μόλις το 27% (13% δηλώνει αναποφάσιστο), συνεπώς τα ποσοστά μπορούν να αλλάξουν και το ποσοστό του Προέδρου Τσάβες να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Βέβαια, η πραγματικότητα αυτή δε βολεύει την αντιπολίτευση, που μέρος του σχεδίου ανατροπής με «μία πολύχρωμη επανάσταση τύπου Ουκρανίας» είναι και η διαμόρφωση μίας «πραγματικότητας» που θέλει τον Ροσάλες να προηγείται... Οπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Σάμουελ Μονκάδα, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «En Confianza», η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε «ψυχολογικές επιχειρήσεις προκειμένου να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα» και μέρος αυτών των επιχειρήσεων είναι η δημοσιοποίηση της σφυγμομέτρησης της εταιρείας CECA, κατά την οποία ο πρόεδρος Τσάβες φαίνεται να αποσπά το 35,5% ενώ ο Ροσάλες να προηγείται με 45,8%, αποκαλύπτοντας ότι επικεφαλής της CECA δεν άλλος από τον Μανουέλ Γκαρσία, σύμβουλο «ψυχολογικών επιχειρήσεων» κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2002.

«Η αμνησία δεν μπορεί είναι αποδεκτή στη Βενεζουέλα», τόνισε ο Μονκάδα υπενθυμίζοντας ένα ακόμη στέλεχος της αντιπολίτευσης με άμεση ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα: τον Μανουέλ Ροσάλες. Μάλιστα ο Μονκάδα έδειξε αναλυτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «La Verdad», με ημερομηνία 13 Απρίλη 2002, όπου εμφανίζεται ο Ροσάλες να στηρίζει πλήρως την ανατροπή του Συντάγματος και να εκφράζει τη στήριξή του προς την «κυβέρνηση» που σχημάτισε ο Πέδρο Καρμόνα, πρόεδρος των βιομηχάνων τότε. Θυμίζουμε ότι με την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος αυτή η χούντα ανατράπηκε σε δύο μέρες. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα, τόνισε ο Μονκάδα, αποκαλύπτοντας και φωτογραφικό ντοκουμέντο όπου ο Ροσάλες είναι ανάμεσα σε αυτούς που στήριξαν τους πραξικοπηματίες, προκειμένου να τους νομιμοποιήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ