Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2006
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 33η επέτειο του «Πολυτεχνείου»

Η εξέγερση του 1973 κατά της δικτατορίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έγινε γιατί πλατιά τμήματα του λαού και της νεολαίας υπερνίκησαν τη μοιρολατρία και την υποταγή που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού. Μεγάλη και καθοριστική συμβολή είχε το ΚΚΕ με την πολιτική του, τη δράση των παράνομων οργανώσεών του, της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, και της αντιδικτατορικής ΕΦΕΕ.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να τιμήσουν τις εκδηλώσεις για το «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» μαζικά και μαχητικά, με σύγχρονα αιτήματα που θα έχουν αιχμή τα προβλήματα της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και του εισοδήματος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης να εκφραστεί η καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ και της δημαγωγικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ. Η καταγγελία της ιμπεριαλιστικής πολιτικής στο σύνολό της. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί και αυτή τη χρονιά η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας θα είναι παρατεταμένες και πολύμορφες. Είναι θέμα ουσίας και προοπτικής τους να εξάγονται χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα σε κάθε φάση του αγώνα. Πρωταρχικά, η πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και για Παιδεία αντίστοιχη με τις λαϊκές ανάγκες, πρέπει να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων. Είναι χρέος των γονιών να συμπαρασταθούν ακόμα περισσότερο στους αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Αλλαγές στον χώρο της Παιδείας ασφαλώς και πρέπει να γίνουν, αλλά σε κατεύθυνση αντίθετη από αυτή που γίνονται, στην κατεύθυνση της Λαϊκής Παιδείας που την εγγυάται μόνο η αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και η πάλη για τη λαϊκή εξουσία.

Ο στόχος κατάργησης του Πανεπιστημιακού ασύλου συνδέεται απόλυτα με την επιδίωξη της πλήρους ιδιωτικοποίησης και ελέγχου των ΑΕΙ-ΤΕΙ από το κεφάλαιο, με την καταστολή των αγώνων. Η υπεράσπιση του ασύλου συνδέεται άμεσα με τη διεκδίκηση πανεπιστημίων που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και αποτελεί στοιχείο της πάλης για στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Δεν πρέπει ούτε ώρα να χαθεί με προαποφασισμένους «κοινωνικούς διαλόγους» τόσο για τα θέματα της Παιδείας, όσο και για την Κοινωνική Ασφάλιση. Το κεφάλαιο επείγεται για ακόμα περισσότερες αντιδραστικές αλλαγές στον εργάσιμο χρόνο, γενικότερα στο Ασφαλιστικό σύστημα.

Το νόημα του «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» σήμερα ταυτίζεται με την ανάγκη οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να απεγκλωβιστούν από την πολιτική και την ιδεολογία των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ο λαός μπορεί να απαλλαγεί από τα δεινά του ιμπεριαλισμού μόνο αν εμπιστευτεί τη δύναμή του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την 34η επέτειο του «Πολυτεχνείου»(2007-11-15 00:00:00.0)
Μήνυμα αγώνα, ρήξης, ανατροπής(2006-11-15 00:00:00.0)
Τιμούν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο(2000-11-15 00:00:00.0)
Το Πολυτεχνείο ζει στους λαϊκούς αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες(1997-11-15 00:00:00.0)
Το Πολυτεχνείο ζει στους μεγάλους αγώνες(1997-11-14 00:00:00.0)
Το λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση(1996-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ