Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9630

33η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ξεκινά αύριο ο τριήμερος αγωνιστικός γιορτασμός

Ανοίγουν αύριο οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πατησίων για την έναρξη του τριήμερου, αγωνιστικού γιορτασμού της 33ης επετείου του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973, που θα κορυφωθεί με την αντιιμπεριαλιστική πορεία της Παρασκευής.


ΣΕΛ.  21

Αμεση ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα
  • Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από τις ταξικές δυνάμεις, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα

Την άμεση και χωρίς όρους μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων απαιτεί το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι οι χιλιάδες συμβασιούχοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί μια πολύχρονη ταλαιπωρία από τη μακροχρόνια πολιτική της ανασφάλειας και της ανεργίας και τη συνεχιζόμενη ομηρία τους, με ευθύνη τόσο της σημερινής, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ και των δικαστικών οργάνων. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και πολιτική λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις συμβασιούχων στους δήμους, ενώ το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Τα συνεχιζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού κατάγγειλε το ΠΑΜΕ, διοργανώνοντας, χτες, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία (φωτ.). Στο μεταξύ, η «Χαμάς» και η «Φατάχ» προχώρησαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ενώ οι ΗΠΑ πρόβαλαν βέτο το Σάββατο, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μπλοκάροντας σχέδιο ψηφίσματος, που καταδίκαζε τη σφαγή στην Μπέιτ Χανούν.


ΣΕΛ.  17


ΤΣΕΧΙΑ - ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Κλιμακώνεται ο αντικομμουνισμός

Η Γερουσία της Τσεχίας σχεδιάζει έρευνα νομιμότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας, ενώ η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Αλεσάντρα Μουσολίνι ζητά την απαγόρευση της δράσης όλων των Κομμουνιστικών Κομμάτων!


ΣΕΛ.  3
ΚΕΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
«Διεκδικούμε τη ζωή»!

Ούτε καν τα στοιχειώδη υπάρχουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα και οι τυφλοί μαθητές προχώρησαν σε τριήμερη προειδοποιητική κατάληψη της σχολής τους.


ΣΕΛ.  11
ΣΔΙΤ ΥΓΕΙΑΣ
Υποταγή της Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία

Στην Αγγλία οδήγησαν στο κλείσιμο νοσοκομείων και στη μείωση προσωπικού και κλινών, ενώ το 80% του προϋπολογισμού για τους Οικογενειακούς Γιατρούς πέρασε στις ιδιωτικές εταιρείες.


ΣΕΛ.  11
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα»!

Μαχητικά, αγωνιστικά συλλαλητήρια πραγματοποίησαν χτες οι κτηνοτρόφοι σε Λάρισα και Τρίκαλα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ