Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μονιμοποίηση τώρα

Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνουν και πάλι στην επιφάνεια το χρόνιο και διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου στο Δημόσιο, αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα. Οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά το άθλιο καθεστώς εργασιακής και πολιτικής ομηρίας τους από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Πλάι σε αυτούς οι στρατιές των ανέργων και των υποαπασχολούμενων επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, αλλά και εφαρμόζουν αντεργατικές πολιτικές που στόχο έχουν το χτύπημά του.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που προώθησαν και εφάρμοσαν το θεσμό των εκτάκτων. Τις πολιτικές εφαρμογής και επέκτασης των μορφών ελαστικής απασχόλησης. Για να εξυπηρετήσουν όχι μόνο τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα - διατήρησης της κυβερνητικής εξουσίας - αλλά για να δημιουργήσουν μια στρατιά φθηνών εργατικών χεριών που χρησιμοποιείται ως «δούρειος ίππος» για το χτύπημα του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχει και ο ΣΥΝ. Είναι αυτός που πρωταγωνίστησε στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι οδηγία της ΕΕ αντιμετώπιζε το πρόβλημα των συμβασιούχων, όταν αυτή η οδηγία διαιωνίζει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι οι δικοί του δήμαρχοι που μαζί με αυτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκαν, στήριξαν και προώθησαν τις αντεργατικές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μαζί τους και οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που κάνουν ό,τι μπορούν για να φρενάρουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των συμβασιούχων, τους αποπροσανατόλισαν και τους εγκλώβισαν σε νομικίστικες διαδικασίες, συγκαλύπτοντας τον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος, συνεπώς και τους πραγματικούς υπεύθυνους. Ολοι αυτοί διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα, έκαναν το άσπρο μαύρο, πούλησαν ελπίδες εκμεταλλευόμενοι κατά τον πιο αισχρό τρόπο την ανάγκη του εργαζόμενου για το μεροκάματο, για την επιβίωση. Κορόιδεψαν και κοροϊδεύουν. Δεν έκαναν κανένα λάθος. Συνειδητά υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου, το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Μονιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις, αφού η λογική των πάγιων και διαρκών αναγκών χρησιμοποιείται σαν πρόσχημα για να διαιωνίζεται το πρόβλημα των εκτάκτων, των συμβασιούχων. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και πολιτική λύση πρέπει να δοθεί άμεσα.

Οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, που έδωσαν βάση σε ψεύτικες υποσχέσεις, που πίστεψαν ότι η αστική δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των εργαζομένων, πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που απαιτεί πλήρη σταθερή εργασία για όλους, με εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και διεκδικεί τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Να ταχτούν πολιτικά με το ΚΚΕ, ενισχύοντάς το ενάντια στον κοινό εχθρό που γεννά και οξύνει τα προβλήματά τους: την πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ