Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9632

33η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

Eurokinissi

Ανοιξαν χτες από τα χαράματα οι πύλες του Πολυτεχνείου. Ξανακούστηκαν συνθήματα για το «ψωμί», για παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Και ξανάγραψαν στις πύλες του με κόκκινη μπογιά: «Εξω αι ΗΠΑ» - «Εξω το ΝΑΤΟ», ενώ πολλοί ήταν οι επισκέπτες, που άφηναν μερικά λουλούδια στο μνημείο.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΕΣΤΗΣΑΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ για τα εργασιακά δικαιώματα

Προπομπό νέων αντεργατικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί η εφαρμογή της αντιδραστικής οδηγίας, ενώ προωθεί την απελευθέρωση και τη διείσδυση του μεγάλου κεφαλαίου σε μια σειρά υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας

Εγκρίθηκε χτες από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αντεργατική οδηγία για την παροχή υπηρεσιών, γνωστή ως Μπολκεστάιν, που αφορά στο σύνολο των παρεχόμενων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υπηρεσιών. Μεταμφιέζοντας την «Αρχή της Χώρας Καταγωγής» σε «Ελευθερία Παροχής Υπηρεσιών», η οδηγία επιβάλλει την ανεμπόδιστη παροχή υπηρεσιών σε ένα κράτος - μέλος, από επιχειρήσεις που εδρεύουν σε άλλο κράτος - μέλος. Ετσι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου, ανοίγει ο δρόμος για παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού η δυνατότητα προσφοράς φτηνών υπηρεσιών εξαρτάται από το λεγόμενο «εργατικό κόστος». «Η οδηγία "για την απελευθέρωση των υπηρεσιών" θέτει σε αμφισβήτηση κατακτημένα με σκληρούς αγώνες εργατικά δικαιώματα, ασκεί πιέσεις στην εργατική τάξη κάθε κράτους - μέλους, για την προς τα κάτω εξίσωση των εργασιακών σχέσεων», τόνισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, καταψηφίζοντας την Οδηγία.


ΣΕΛ.  9

Eurokinissi

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ»
Καταδίκασαν την αντιλαϊκή συμφωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας και ανοιχτή Γενική Συνέλευση μπροστά στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Ασκληπιείου» Βούλας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πώληση - αντιπαροχή του «Ασκληπιείου» στους κερδοσκόπους της υγείας, μέσω της συμφωνίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τον επιχειρηματικό όμιλο του «Υγεία». Την ίδια στιγμή, ο τέως διοικητής του «Ευαγγελισμού» ομολογούσε, ότι οι εκχωρήσεις διαφόρων τομέων των νοσοκομείων στην επιχειρηματική δραστηριότητα αποτέλεσαν τον πρόδρομο των σημερινών ΣΔΙΤ.


ΣΕΛ.  10


ΚΚΕ
Κανένας διάλογος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

«Δε θα συμμετέχουμε σε κανενός είδους διάλογο για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των διαδηλώσεων» σημειώνεται σε επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.


ΣΕΛ.  3
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρειάζεται αντίδραση των εργαζομένων τώρα

Ο κρατικός προϋπολογισμός, τα προβλήματα των συμβασιούχων και το ακαδημαϊκό άσυλο ήταν ορισμένα από τα θέματα της χτεσινής συνέντευξης της Αλέκας Παπαρήγα στο σταθμό ALPHA RADIO.


ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Στο δρόμο σήμερα για το δικαίωμα στη δουλιά

Με τετράωρη στάση εργασίας συνεχίζουν τον αγώνα. Στις 11 π.μ., στην πλατεία Βάθης, η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα. Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  11
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
«Η σύντομη ζωή του Χοσέ Αντόνιο Γκουτιέρεζ»

Μια αξιόλογη ταινία ανεβαίνει τη βδομάδα αυτή στους κινηματογράφους, «Η σύντομη ζωή του Χοσέ Αντόνιο Γκουτιέρεζ», της Ελβετίδας Χάιντι Σπεκόνια.


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ