Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ ΣΕΡΡΩΝ
Υποχρεωτικός δρόμος ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης του νομού, με την ευκαιρία της επετείου 54 χρόνων από τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Σε ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 54 χρόνων από τη χρήση και ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη νομού Σερρών τονίζει τα παρακάτω:

"Στο μισό αιώνα που μεσολάβησε από το ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, πολλά πράγματα αποκαλύφθηκαν για τους πραγματικούς στόχους αυτής της ενέργειας των Αμερικανών. Η ανάλυση των γεγονότων της εποχής αποδεικνύει ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης κάθε άλλο παρά στόχο είχε τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας. Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ ήταν η επίδειξη ισχύος, η τρομοκράτηση όσων λαών και χωρών θα επιδίωκαν να αντισταθούν στην προσπάθεια της αμερικανικής κυριαρχίας και κυρίως των λαϊκών αντιφασιστικών πατριωτικών κινημάτων σε μια σειρά από χώρες.

Αλλη μια τέτοια προσπάθεια καθυπόταξης των λαών, είδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν με την άνανδρη, απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Οι ανθρώπινες σάρκες από τα λάθη του ΝΑΤΟ, τα κατεστραμμένα εργοστάσια, σχολεία, σπίτια ήταν το πειστήριο του εγκλήματος. Εδειξαν τον ανθρωπισμό της "νέας τάξης πραγμάτων", που προχώρησε σ' αυτό το έγκλημα. Εδειξαν κυρίως από ποιον κινδυνεύουν σήμερα η ειρήνη και η ασφάλεια.

Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχει ψευδεπίγραφη ειρήνη στα Βαλκάνια. Είναι μια ειρήνη που πραγματοποιήθηκε με την απειλή των όπλων και που επιβάλλεται σήμερα πάλι με τα όπλα. Δε διασφαλίζει τα δικαιώματα του γιουγκοσλαβικού λαού, ούτε την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Βαλκανικής. Οι εστίες ανάφλεξης στην περιοχή μας μάλλον πλήθαιναν, παρά εξαλείφτηκαν. Οι διαφορές μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, η αστάθεια στα Σκόπια, η πολιτική αυτονόμησης των Βουλγάρων μουσουλμάνων, τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό παραμένουν. Και κυρίως παραμένει η λογική παρέμβασης στα εσωτερικά άλλων κρατών από τον ιμπεριαλισμό. Παραμένει η λογική επιβολής της άποψής του με κάθε μέσο. Τέτοια προσπάθεια ήταν και η σύνοδος κορυφής του λεγόμενου "Συμφώνου Σταθερότητας", που έγινε πρόσφατα στο Σεράγεβο".

Και η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ νομού Σερρών καταλήγει:

"Πιστεύουμε ότι η λαϊκή αντίσταση, ο φιλειρηνικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι ο υποχρεωτικός και μοναδικός δρόμος. Μόνον έτσι μπορεί να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα δρόμο προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Μόνον έτσι μπορεί να περιοριστεί η δράση εκείνων που ονειρεύονται την παγκόσμια κυριαρχία, να ανατραπεί η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Καλούμε κάθε πολίτη που ανησυχεί, που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα του αγώνα, να πυκνώσει τις γραμμές του φιλειρηνικού κινήματος. Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας, της περιοχής μας να παλέψουν για:

- Αντίσταση στη Νέα Τάξη.

- Να φύγουν όλα τα πυρηνικά από τη χώρα μας και τα Βαλκάνια.

- Καμιά συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεών μας στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να ανακληθούν τα Σώματα από Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Αλβανία.

- Να μην εγκατασταθούν ΝΑΤΟικά στρατηγεία και δυνάμεις ταχείας επέμβασης τη χώρα μας. Να φύγουν οι Βάσεις.

- Να αποκρουστούν τα αμερικανικά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου. Κύπρος ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αποστρατιωτικοποιημένη.

- Να διαλυθούν όλοι οι στρατιωτικοί συνασπισμοί: ΝΑΤΟ, Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση κλπ. Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ