Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Επιμένουν στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης άφησε να εννοηθεί ότι στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου θα επιδειχτούν οπλικά συστήματα, που θα καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου.

Σε ομιλία κατά το καταστατικό συνέδριο της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία, που έγινε χτες, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι το ενιαίο αμυντικό δόγμα είναι γεγονός που κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητεί.

Οσοι ακόμα αμφισβητούν, είπε, ας αναμένουν την 1η Οκτώβρη όταν μέσα από τη στρατιωτική παρέλαση θα διαπιστώσουν εάν έχει πράγματι ενισχυθεί η αμυντική δυνατότητα και η αποτρεπτική δύναμη του τόπου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν έχει την πολυτέλεια να μην προσέλθει σε συνομιλίες, όμως πολύ περισσότερο δεν έχει την πολυτέλεια να αποδεχτεί απαράδεκτες λύσεις.

Σε ετοιμότητα οι "S-300";

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι οι πυραυλικές εγκαταστάσεις των "S-300" στην Κρήτη.

Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος επισκέφθηκε τη βάση στην Κρήτη.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι από μια σύντομη επιθεώρηση είδε ραντάρ και εκτοξευτήρες πυραύλων να βρίσκονται σε λειτουργία.

Είπε ακόμα ότι συνομίλησε με τους Κύπριους, οι οποίοι εκπαιδεύονται στο πυραυλικό σύστημα, οι οποίοι του ανέφεραν κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τα οποία, όμως, πρόσθεσε, είναι ενήμερος ο υπουργός Αμυνας.

Αντικατοχική εκδήλωση στη Δερύνεια

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τη δεύτερη τουρκική εισβολή, οι δήμοι και κοινότητες της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου, οργανώνουν αντικατοχική εκδήλωση, στις 14 Αυγούστου, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Μιλώντας χθες το πρωί σε διάσκεψη Τύπου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής δημάρχων και κοινοταρχών της κατεχόμενης επαρχίας, δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Πουγιούρος, ανέφερε ότι, εκτός από το πολιτικό μέρος, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και αντικατοχική συναυλία, με το συγκρότημα "Μεσόγειος" και τη χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου.

Θα προβάλλονται, επίσης, βιντεοταινίες, με σκηνές από την κατεχόμενη πόλη και επαρχία Αμμοχώστου.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πούγιουρος, αποστέλλονται αυτές τις μέρες χιλιάδες υπομνήματα διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθει στις 8 το βράδυ, θα παραστούν και διάφορες προσωπικότητες από το εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ