Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΣΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Παράνομη η αντιδασική κυβερνητική πολιτική

Αποφάσισαν χτες τη συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα, κόντρα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις δικαστικής τρομοκρατίας

Τη συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα, ενάντια στην αντιδασική πολιτική της κυβέρνησης, αποφάσισαν ομόφωνα χτες το οι δασικοί υπάλληλοι από όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν στην αίθουσα συνεδρίων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα οι δασικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις πέραν του κανονικού ωραρίου - που έχουν ξεκινήσει από την 1η Ιούνη - μέχρι τις 15 Ιουλίου, παρ' όλο που προχτές το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.

Οι δασικοί υπάλληλοι απεργούν γιατί αρνούνται να συμμετάσχουν στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και καταστροφής του δασικού πλούτου της χώρας μας, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οπως τόνισε ο Κώστας Μπέσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων - Δημοσίων Υπαλλήλων υπογράμμισε ότι: "Με τίποτα δε θα ξεπουλήσουμε το δασικό πλούτο της χώρας που επιδιώκει μεθοδικά και διαδοχικά η κυβέρνηση, με τη διάλυση της δασικής υπηρεσίας". Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως μέσω της κυβερνητικής πολιτικής μεθοδεύεται η εκποίηση των δασών με την παραχώρησή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία. "Μεταφέροντας το φρόνημα όλων των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες δε θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δασικής γης και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλος", κατέληξε ο Κ. Μπέσης.

Ο Αντώνης Ραλλάτος μέλος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων - ΕΣΑΚ επισήμανε: "Με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις από την κυβερνητική πολιτική, η ιδιωτικοποίηση των δασών, η προσαρμογή τους στην οικονομία της αγοράς, η κερδοσκοπία στα δάση και το ξεπούλημα της δασικής υπηρεσίας, βρίσκεται όχι μόνο σε εξέλιξη αλλά και σε νέα φάση".

Οπως υπογράμμισε ο Α. Ραλλάτος, για να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, η κυβέρνηση έχει σύμμαχό της, τον αυταρχισμό και αυτό φάνηκε και από την αγωγή που έκανε κατά των κινητοποιήσεων αλλά και από τη μόνιμη παρουσία στις συγκεντρώσεις των δασικών, ακόμα και στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις.

"Η σύγκρουση με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετούνται από αυτή την πολιτική είναι αναγκαία και αναπόφευκτη. Ο μονόδρομος της αντίστασης και της αντεπίθεσης αποτελεί το μόνο δρόμο για μια δασική πολιτική, που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του λαού, που θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον", επισήμανε ο Αντ. Ραλλάτος.

Για να καταλήξει: "Οι δασικοί υπάλληλοι, με την απόφασή τους για την κήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων υιοθετούν την άποψη "Ναι στο δάσος - κοινωνικό αγαθό. Οχι στο δάσος - επιχείρηση". Πολιτική που έκτος των άλλων εξυπηρετείται και με τα κυοφορούμενα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση του δασικού πλούτου".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ