Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Ελευθέρας" στις διοξίνες

Ενα μήνα μετά το σάλο που ξέσπασε με τις διοξίνες, η κυβέρνηση ψέλλισε κάτι χτες για έναρξη ελέγχων σε... κάποια προϊόντα, για να διερευνηθεί αν υπάρχει εμπορικό κλοφέν (PCB) και παρεμπιπτόντως και τίποτα διοξίνες.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε χτες το μεσημέρι ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης, μετά από σύσκεψη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου. Ο υπουργός Γεωργίας, συνεχίζοντας την πολιτική κοροϊδίας των καταναλωτών για το θέμα των διοξινών και της ανυπαρξίας των ελέγχων, άφησε να εννοηθεί ότι ξεκινούν έλεγχοι, χωρίς, όμως, να διευκρινίσει ποσότητες, ημερομηνίες και τόπο. Παράλληλα, επιχείρησε να "κουκουλώσει" την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης στις "διοξινωμένες" εντολές των επιτελείων των Βρυξελλών, λέγοντας ότι υπάρχει διχογνωμία στην απόφαση της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής της ΕΕ, για το αν θα καταστραφούν στη χώρα μας τα δεσμευμένα βέλγικα προϊόντα (κατεψυγμένα και μεταποιημένα), ή αν θα επιστραφούν πίσω στο Βέλγιο. Στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσθεσε ακόμα ότι τα βέλγικα προϊόντα που φέρουν ημερομηνία μετά τη 1η Ιούνη και θα έχουν τα πιστοποιητικά υγείας των βέλγικων κρατικών αρχών που έχει σχεδιάσει η Κομισιόν, θα κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι τα δεσμευμένα βέλγικα προϊόντα θα γυρίσουν πίσω, για να ξανάρθουν πάλι - (μπορεί βέβαια και να μην φύγουν καθόλου από την Ελλάδα και να βγουν στην κατανάλωση, αφού έρθουν εδώ τα βέλγικα πιστοποιητικά) και πως χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος οι Ελληνες καταναλωτές να συνεχίσουν να τρώνε "διοξινωμένα" τρόφιμα βελγίου και ενδεχομένως και άλλων χωρών της ΕΕ.

Και η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγ. Βενιζέλος, έβγαλε χτες μια ανακοίνωση για να πληροφορήσει τους Ελληνες καταναλωτές ότι η Κομισιόν μαζί με τη βέλγικη κυβέρνηση "μάλωσε" την ελληνική κυβέρνηση για την υπερβολικά αυστηρή στάση στο θέμα των διοξινών. Αυτό φαίνεται ότι βόλεψε τον υπουργό Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, γιατί ενώ κάνουν την "κότα" στις "διοξινωμένες" απαιτήσεις των Βρυξελλών, επιχειρούν, για λόγους εντυπώσεων, να βρουν "άλλοθι" για την ανυπαρξία ελέγχων στη χώρα μας. Εκτός αυτών ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται ότι απέκρυψε σκόπιμα στην ανακοίνωσή του και κάποια άλλα πράγματα που έθεσαν, για τους δικούς τους λόγους, η Κομισιόν και η βέλγικη κυβέρνηση: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τέθηκε και θέμα πλήρης απουσίας ελέγχων στη χώρα μας και υπήρξαν απειλές για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή η Ελλάδα με ευθύνη των κυβερνήσεών της δεν έχει εφαρμόσει, ούτε αυτά τα ελάχιστα μέτρα ελέγχου που επιτρέπουν τα μονοπώλια της ΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ