Κυριακή 30 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αγρότες έχουν μνήμη

Τους αγρότες που διεκδικούσαν αγωνιστικά να παραμείνουν στα χωριά τους και στα χωράφια τους ο πρωθυπουργός τους αποκαλούσε μπαταχτσήδες, χαραμοφάηδες, γαϊδούρια και εκατομμυριούχους κομμουνιστές, σήμερα τους αποκαλεί "καθαρούς ανθρώπους του μόχθου".

Αυτό τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, η οποία αναφέρεται στην προχτεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη Λάρισα.

"Με ένα πρωτοφανές όργιο ψευδολογίας και διγλωσσίας ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Λάρισα προσπάθησε να εξωραϊσει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, να κολακεύσει και να εξαπατήσει τους αγρότες με στόχο να υφαρπάξει την ψήφο τους", τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει: "Σαν βασικό επιχείρημα των κυβερνητικών επιτυχιών στα πλαίσια της "Ατζέντας 2000" για τη γεωργία ο πρωθυπουργός πρόβαλε τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων για τη στήριξη της γεωργίας και το 3ο πακέτο "Σαντέρ". Δεν είπε όμως ο πρωθυπουργός ότι τα κονδύλια αυτά και το πακέτο "Σαντέρ" είναι μειωτικά κατά 11,5% ακόμα και σε σχέση με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολύ λιγότερα αν αναπληθωριστούν από τα αντίστοιχα προηγούμενα κονδύλια και τα δύο πακέτα Ντελόρ που προηγήθηκαν",

Η Επιτροπή Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε πως "τα κονδύλια αυτά μέχρι σήμερα δεν απέτρεψαν συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, το ξεκλήρισμα 193.000 μικρομεσαίων αγροτών, τη μείωση της αγροτικής απασχόλησης κατά 357.000 θέσεις εργασίας, την εκτίναξη του ελλείμματος του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου της χώρας μας με τις χώρες της ΕΕ στα 370 δισ. δραχμές, την κατακόρυφη πτώση των γεωργικών επενδύσεων, τη μαζική χρεοκοπία, την περιθωριοποίηση και το κλείσιμο των μεγαλύτερων συνεταιριστικών οργανώσεων".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται: "Ο πρωθυπουργός στο παραλήρημά του δε δίστασε να προβάλει για πολλοστή φορά τα αντιπλημμυρικά - αρδευτικά έργα της Θεσσαλίας, που μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν στους Θεσσαλούς αγρότες, γιατί η κυβέρνηση 20 χρόνια τώρα τους κοροϊδεύει. Δε δίστασε να υποσχεθεί και πρόωρες συντάξεις 450.000 δραχμών το μήνα, νομίζοντας ότι απευθύνετε σε ιθαγενείς. Ο πρωθυπουργός έχει και κάθε συμφέρον να ξεχνάει το παρελθόν του, γιατί νόμιζε ότι μόνο έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά".

"Οι αγρότες όμως, συνεχίζεται, έχουν και μνήμη και κρίση. Δεν μπορούν και δε θέλουν να ξεχάσουν τα ΜΑΤ, τις δολιοφθορές των τρακτέρ, την εφαρμογή Χουντικών νόμων για την καταστολή των αγώνων τους, τις ρουφιανιές της κυβέρνησης και τα αγροτοδικεία. Γι' αυτό και σε αυτές τις εκλογές θα μαυρίσουν την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα που υποκριτικά τούς δικαίωναν, αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τον αγώνα τους, επειδή ήταν αντίθετοι με την ΟΝΕ, που αυτοί θεωρούσαν μονόδρομο. Θα ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ, γιατί ξέρουν ότι μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα αποτρέψει το ξεκλήρισμά τους και θα εξασφαλίσει την επιβίωσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ