Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάη 1999

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ
ΑΓΩΝΑ
η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ

Δυναμώνουν τα ψέματα της κυβέρνησης ότι δε συμμετέχει στον πόλεμο, καθώς και οι προεκλογικές δικαιολογίες γιατί δεν τον παρεμπόδισε...

Ισως το πιο μεγάλο έγκλημα της κυβέρνησης Σημίτη να μην είναι η συμμετοχή στον πόλεμο, αλλά το ψέμα ότι δε συμμετέχει και η δικαιολόγηση ότι δεν παρεμπόδισε τον πόλεμο. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη γιουγκοσλαβική κρίση. Κάλεσε τον ελληνικό λαό να υψώσει τη φωνή του και να ορθώσει τους αγώνες, αλλά και την ψήφο του στις ευρωεκλογές, ενάντια στη "νέα φάση αντιδημοκρατικού κατήφορου" που διανύει ο τόπος.

To προφίλ του "ειρηνοποιού" επιχείρησε να καλλιεργήσει από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Σημίτης, για καταφανείς λόγους προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής λύσης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, "ξεχνώντας" πως έχει συνυπογράψει μαζί με τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ τις επιδρομές στη γειτονική χώρα, καθώς και ότι από τότε συνεχίζει να ψηφίζει υπέρ όλων των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας.


ΣΕΛ.  5   -   8

Τα νιάτα ψηφίζουν αντίσταση κι αγώνα

Σε μια μαζική και μαχητική αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική εκδήλωση της νέας γενιάς μετατράπηκε η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση της ΚΝΕ. Ξεκίνησε με το γκρέμισμα του αγάλματος του λαομίσητου Τρούμαν στην Αγίου Κωνσταντίνου, συνέχισε με μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, πήρε "φωτιά", μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία, όπου χιλιάδες νέοι και νέες κατάγγειλαν τους δολοφόνους των λαών, και τέλειωσε με πορεία στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας το μήνυμα του αγώνα της ανυπόταχτης νεολαίας.


ΣΕΛ.  14   -   15

Προεκλογικές εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ: Στον Εύοσμο, με ομιλητές τους Γιάννη Θεωνά,Λιάνα Κανέλλη και Κώστα Ζουράρι,στην Κάλυμνο,με τον Κράτη Κυριαζή,στην Αίγινα, με την Βέρα Νικολαϊδου,στη Σαλαμίνα,με τον Γ. Μανουσογιαννάκη,στα Μέγαρα με τον Α. Ντρέκο,στην Κάρυστο με τον Κ. Παρασκευά,στο Λουτράκι με τον Ν. Σοφιανό,κ.α.

ΑΥΡΙΟ: Στο Ληξούρι,με τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη,στην Κω με τον Κράτη Κυριαζή,κ.α.



ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ
Κάθε χρόνο και "ψηλότερο" το έλλειμμα

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ ξεπέρασε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων, τη χρονιά που πέρασε, φτάνοντας τα 317,6 δισ. δραχμές και φανερώνοντας ανάγλυφα το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την υλοποίηση των αντιαγροτικών κοινοτικών οδηγιών και κυβερνητικών μέτρων.


ΣΕΛ.  48
ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Στόχος και ο πυρηνικός αντιδραστήρας;

Ενώ, για μια ακόμη φορά, η Γιουγκοσλαβική ηγεσία έκανε καθαρή την ετοιμότητά της, για έναν έντιμο συμβιβασμό, οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν, χτυπώντας ανελέητα, ακόμη και την περιοχή Βίντσα, όπου βρίσκεται και ο μοναδικός πυρηνικός αντιδραστήρας της Γιουγκοσλαβίας. Την ίδια στιγμή, δυο βόμβες λέιζερ "αδειάστηκαν" στη θάλασσα, κοντά στο Πρίντεζι, "σείοντας" την πόλη...


ΣΕΛ.  10   -   11
Ομηροι, μιας απασφαλισμένης χειροβομβίδας...

Ομηροι παρέμεναν, μέχρι αργά το βράδυ, 8 επιβάτες και ο οδηγός ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ, ενός 25χρονου Αλβανού, ο οποίος οπλισμένος με μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα κι ένα Καλάσνικοφ, ζητούσε 50 εκατομμύρια δραχμές, τρία συγκεκριμένα Καλάσνικοφ και ασφαλή διαφυγή στην Αλβανία.


ΣΕΛ.  41

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ