Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Μέσα στο Σαββατοκύριακο" συμφωνία για κυβέρνηση

ΑΓΚΥΡΑ.-

Ενα μήνα μετά την πραγματοποίηση των εκλογών και ενώ η προθεσμία των 45 ημερών για τον Μπουλέντ Ετσεβίτ πλησιάζει "επικίνδυνα" στην εκπνοή της, φαίνεται ότι οι πιέσεις για το σχηματισμό ενός συνασπισμού, ικανού να αποκλείσει τους ισλαμιστές και τους λοιπούς "ανεπιθύμητους", καθίστανται ασφυκτικές.

Χτες μεταδίδονταν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ετσεβίτ κι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), επρόκειτο να καταλήξουν εντός του Σαββατοκύριακου σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης μαζί με τον Μεσούτ Γιλμάζ.

Και αυτό, παρά τις "προστριβές", που έχουν ρίζες δεκαετιών και τις τελευταίες ημέρες "υπογραμμίστηκαν" και πάλι.

Η ένταση μεταξύ των δύο κομμάτων είχε προκαλέσει αναταραχή στις τουρκικές "αγορές": το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης είχε πτώση σχεδόν 3% ενόψει των συνομιλιών μεταξύ των δυο κομμάτων, εξαιτίας των ανησυχιών ότι η μεταξύ τους διένεξη θα τραβούσε σε μάκρος.

Οι "αγορές" (και όχι μόνο) προσβλέπουν σε ένα συνασπισμό μεταξύ των δυο κομμάτων και του Γιλμάζ, ο οποίος θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη θέσπιση από το Κοινοβούλιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ