Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΑΕΚ
Ανοίγει τα φτερά της

Και με τη... βούλα, είναι πλέον προπονητής της ΑΕΚ ο Στέλιος Προσαλίκας, αφού το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης, έκανε χτες την επίσημη παρουσίασή του. Μαζί του οι υπεύθυνοι του ΤΑΠ ΑΕΚ παρουσίασαν και το νεοαποκτηθέντα "διαγώνιο" Γιούρι Φιλίποφ. Ο Ουκρανός παίχτης την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στη βραζιλιάνικη Ρεπόρτ, ενώ στην Ελλάδα, υπήρξε παίχτης των Ναυπηγείων, του Ιωνικού ΝΦ και του Παναθηναϊκού, όταν τεχνικός των ομάδων αυτών, ήταν ο τωρινός του εκλέκτορας στο "δικέφαλο". Μέσα από τις δηλώσεις, τόσο του Στέλιου Προσαλίκα όσο και του προέδρου του ΤΑΠ ΑΕΚ, Γιάννη Γραννίτσα, φάνηκε ότι για την Ενωση τελείωσαν πλέον τα ψέματα, αφού οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη (Κύπελλο Κυπελλούχων) δεν αφήνουν περιθώριο για στραβοπατήματα. Αν και η διοίκηση παραμένει "Σφίγγα" όσον αφορά στους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, ο Γ. Γραννίτσας τόνισε πως με τη μείωση των παιχτών από 14 σε 12 (10 Ελληνες, 2 ξένοι) και την πληρωμή των χρεωστούμενων στους παίχτες που αγωνίστηκαν φέτος, η ομάδα θα μπει σε έναν καινούριο δρόμο. Εξάλλου, μελλοντικός στόχος της διοίκησης είναι να δοθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της ομάδας σε κάποιο κανάλι, με σκοπό να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΤΑΠ που δεν ξεπερνά τα 5.000.000 δραχμές.

* Η Ορεστιάδα είναι τελικά η ομάδα που κέρδισε το εισιτήριο για συμμετοχή της στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, αφού στον τρίτο της αγώνα με τον ΠΑΟΚ στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, επιβλήθηκε δύσκολα στο κλειστό της Νάουσας με 0-3 (20-25, 22-25, 22-25).

* Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Γουδί το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων με τη συμμετοχή στα τελικά 7 ομάδων. Στον τελικό η ΕΑ Λάρισας κέρδισε 3-1 τον Αρη Νίκαιας, ενώ στο μικρό τελικό ο Αρης Θεσσαλονίκης επικράτησε 3-2 στο τάι μπέικ του ΑΟ Μαρκόπουλου.

Μ. Β.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ