Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 53 - 62
Μίλησε η... καρδιά του πρωταθλητή

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ παίρνοντας το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά και σπάζοντας την κακή παράδοση του πέμπτου τελικού

Μπορεί οι κόντρες των δυο αιωνίων αντιπάλων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού να έκρυβαν πάντα δυνατές συγκινήσεις, η χθεσινή όμως που έκρινε τον πρωταθλητή Ελλάδας για τη φετινή χρονιά θα μείνει σίγουρα αξέχαστη για τους "πράσινους". Η νίκη τους με 62 - 53 μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σίγουρα ήταν η πιο... γλυκιά των τελευταίων ετών για το τριφύλλι που έφθασε στο πολυπόθητο 3 - 2 και διατήρησε τα σκήπτρα του πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Μια νίκη που επιτεύχθηκε με μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς, αφού βρέθηκαν να χάνουν με 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Παράλληλα, έσπασαν μια δυσμενή παράδοση που ίσχυε για τους φιλοξενουμένους του πέμπτου τελικού και ήθελε τους γηπεδούχους να στέφονται πρωταθλητές. Και ακόμα ήταν η πρώτη νίκη που έκρινε και το τρόπαιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το καλύτερο λοιπόν το φύλαγαν για το τέλος οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που έκλεισαν με το ιδανικότερο φινάλε μια χρονιά που συνοδεύτηκε από πολλές απογοητεύσεις και κριτικές για αυτούς.

Αν και πολύ νωρίς βρέθηκαν 12 πόντους πίσω (20 - 8) στο 8 εντούτοις στην ανάπαυλα έφεραν το παιχνίδι στα "ίσια" ισοφαρίζοντας σε 29 - 29. Με κορυφαίο τον Μποντίρογκα και με μεγάλη προσοχή στην άμυνα κατάφεραν στις αρχές της επανάληψης να πάρουν αυτοί μια διαφορά 10 πόντων (31 - 41). Ακόμα και όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού ξαναπέρασαν μπροστά στο σκορ (51 - 50) 2 πριν το τέλος έδειξαν χαρακτήρα και με σωστές επιλογές στην επίθεση, αλλά και ένα καθοριστικό τρίποντο του Οικονόμου στο τελευταίο λεπτό έγειραν την πλάστιγγα της νίκης προς το μέρος τους.

Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Ολυμπιακού μάλλον φάνηκαν ανέτοιμοι ψυχολογικά για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι είχαν το πλεονέκτημα έδρας. Αν και ξεκίνησαν καλά παίρνοντας γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας, εντούτοις από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός γύρισε το παιχνίδι δεν έδειξαν να έχουν τις δυνάμεις να γυρίσουν το παιχνίδι, ενώ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά παρουσίασαν ένα αδικαιολόγητο εκνευρισμό που οδήγησε σε λάθος επιλογές στην επίθεση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόμαζετς 9, Γκλοντγουάιρ 11, Βούκσεβιτς 2, Παπανικολάου 6, Σούλης 1, Φασούλας, Τόμιτς 10, Τάρλατς 10, Ρότζερς 4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 3, Κοχ, Παταβούκας, Οικονόμου 6, Τζεντίλε 10, Μποντίρογκα 17, Μπερκ 9, Ράτζα 15 Μπουντούρης 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ