Κυριακή 9 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η... αντικειμενική παραπληροφόρηση

Διάφορα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας για μια εναλλακτική ενημέρωση", την προηγούμενη Τετάρτη, περί αντικειμενικής υποτίθεται δημοσιογραφίας. Ανάμεσά τους και όσα κατάγγειλε ο κ. Παπανδρόπουλος (πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου και συμμαχητής των Σωμερίτη, Μίχα κλπ) και τα οποία αποκρύβουν δήθεν οι Ελληνες πολεμικοί ανταποκριτές. Μια μέρα, όμως, μετά, ένα τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ρεζίλευε διεθνώς τους δήθεν μαχητές της αντικειμενικής ενημέρωσης. Το παραθέτουμε:

"Ο Βέραν Μάτιτς, αρχισυντάκτης του ανεξάρτητου γιουγκοσλαβικού ραδιοσταθμού Β92, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη από τις γιουγκοσλαβικές αρχές, διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες, που του αποδίδει ένας Ελληνας συνάδελφός του σχετικά με δημοσιογράφους, που βρίσκονται φυλακισμένοι στη Γιουγκοσλαβία.

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων δήλωσε χτες Τετάρτη, από την Αθήνα, ότι περίπου 250 Σέρβοι δημοσιογράφοι "είναι φυλακισμένοι ή τρομοκρατούνται" αυτή τη στιγμή στη Γιουγκοσλαβία.

Ο κ. Παπανδρόπουλος διευκρίνισε ότι τα στοιχεία αυτά του δόθηκαν από τον Βέραν Μάτιτς με επιστολή, που απέστειλε στα τέλη Απριλίου στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων...

Στη διάψευση που απέστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βέραν Μάτιτς αναφέρει: "Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν είναι ακριβές και ποτέ δεν έδωσα τέτοιου είδους πληροφορίες σε οποιονδήποτε"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ