Παρασκευή 30 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Τι αναφέρει το παραπεμπτικό για τον Οτσαλάν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Την εφαρμογή του άρθρου 125 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα που προβλέπει την ποινή του θανάτου ζήτησαν για τον αρχηγό του PKK Οτσαλάν οι τρεις εισαγγελείς του Κρατικού Δικαστηρίου της Αγκυρας, με το κοινό παραπεμπτικό τους βούλευμα.

Η Συρία, το Ιράκ, η Λιβύη, η Ρωσία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι οι χώρες οι οποίες στο παραπεμπτικό βούλευμα κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν με τον Οτσαλάν και υποστήριξαν έμπρακτα το PKK.

Σχετικά με την Ελλάδα, στο κατηγορητήριο αναφέρονται τα εξής:

"Η Ελλάδα, το ίδιο όπως η Συρία και η Λιβύη, είναι ένα κράτος τρομοκρατικό, που φιλοξενεί και συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις που διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το ΡΚΚ από το 1981 και εδώ διατηρεί στην Ελλάδα στρατόπεδα όπου μετεκπαιδεύει τους οπαδούς του. Το ΡΚΚ έχει την υποστήριξη επίσημων και ανεπίσημων ελληνικών κύκλων".

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ακόμη ότι κατά την προανάκρισή του ο Οτσαλάν δήλωσε πως "στόχος της Ελλάδας στη συνεργασία του με το ΡΚΚ ήταν να εκμεταλλευτεί την οργάνωση αυτή στις αντιθέσεις της με την Τουρκία".

Ο Οτσαλάν κατηγορείται γενικά, για ανθρωποκτονία και ενέργειες με στόχο το διαμελισμό της Τουρκίας και την ίδρυση αυτόνομου κουρδικού κράτους.

Αλέξης ΦΙΛΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ