Κυριακή 25 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Η απεμπλοκή
της χώρας η πρώτιστη υποχρέωση του κινήματος

Αλέκα Παπαρήγα: Καμία βοήθεια στο γιουγκοσλαβικό λαό δεν είναι αρκετή αν δε συνοδεύεται από τον αγώνα για να σταματήσουν οι ελληνικές διευκολύνσεις κάθε μορφής, άμεσης ή έμμεσης

Αβάσταχτα και άκρως επικίνδυνα, για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, έχουν γίνει πλέον τα μαύρα σύννεφα του ΝΑΤΟικού πολέμου πάνω από τα Βαλκάνια. Η συνεχώς εντεινόμενη κλιμάκωση των εγκληματικών ΝΑΤΟικών επιδρομών και βομβαρδισμών, η χρήση των "Απάτσι" και των πυραύλων εδάφους - εδάφους, μαζί με τους χιλιάδες μισθοφόρους του UCK και, μάλιστα, από το έδαφος της Αλβανίας, καθώς και η απόφαση για εμπάργκο πετρελαίου, ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, κάνουν απροκάλυπτα τα πραγματικά σχέδια των γερακιών του πολέμου και το γεγονός, πως δεν έχουν την παραμικρή αναστολή. Στα πλαίσια αυτά, η συνεχώς και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, εκθέτει τη χώρα σε σοβαρότατους και άμεσους κινδύνους. Κίνδυνοι, που δεν αντιμετωπίζονται, βέβαια, στο παραμικρό από τις φραστικές -και ουσιαστικά χωρίς κανένα αντίκρισμα- διαφοροποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που γίνονται κυρίως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα στάθηκε ιδιαίτερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χτες στη Λάρισα και όπου ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε: "Η πρώτη και άμεση υποχρέωση του ελληνικού λαού, των φιλειρηνικών δυνάμεων, πρέπει να είναι σήμερα η μέγιστη κινητοποίηση, ώστε να παρεμποδιστεί και να σταματήσει η εγκληματική συμμετοχή της Ελλάδας στο βρώμικο επεκτατικό πόλεμο κατά της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας...

Καμία βοήθεια στο γιουγκοσλαβικό λαό δεν είναι αρκετή αν δε συνοδεύεται από τον αγώνα για να σταματήσουν οι ελληνικές διευκολύνσεις κάθε μορφής, άμεσης ή έμμεσης. Κάθε θύμα στο γιουγκοσλαβικό λαό είναι θύμα και της ελληνικής συμμετοχής".

Στο μεταξύ, αργά χτες το βράδυ, αναμενόταν στην Ουάσιγκτον και η τυπική επιβεβαίωση της γέννησης του "νέου" ΝΑΤΟ, ως παγκόσμιου χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού, όταν οι αρχηγοί και πρωθυπουργοί των 19 χωρών - μελών της εγκληματικής συμμαχίας - μαζί και ο Κ. Σημίτης - θα υπέγραφαν τη σχετική διακήρυξη. Ενα "νέο" ΝΑΤΟ, που όλοι το έχουν, ήδη, γνωρίσει στην πράξη, μέσα από τον άδικο, απάνθρωπο και φονικό πόλεμο, ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό.


ΣΕΛ.  5,    9
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση(2007-03-11 00:00:00.0)
Εφοδος της ΚΝΕ στους πολεμοκάπηλους(1999-07-04 00:00:00.0)
Γιατί η ΕΣΗΕΑ πάει στο Βελιγράδι(1999-05-12 00:00:00.0)
Συνάντηση ΚΚΕ - Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών(1999-04-24 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη των βομβαρδισμών(1999-04-20 00:00:00.0)
Αντιδράσεις απ' όλες τις γωνιές της χώρας(1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ