Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 1999

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συνάντηση Χ. Φλωράκη - Σλ. Μιλόσεβιτς

Η Γιουγκοσλαβία δεν πρόκειται να υποταχθεί στη Νέα Τάξη πραγμάτων που οι Αμερικανοί και οι άλλοι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να επιβάλουν. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς - εκφράζοντας τη θέληση όλου του λαού του - στη συνάντηση που είχε, χτες το μεσημέρι, με τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη, και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κόμματος, Μπάμπη Αγγουράκη και Γιάννη Θεωνά, που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Βελιγράδι. Η συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα και συμμετείχε και ο Γιουγκοσλάβος υπουργός των Εξωτερικών, Γιοβάνοβιτς.


ΣΕΛ.  5

ΦΡΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ούτε
φιμώνεται, ούτε βομβαρδίζεται
  • Τουλάχιστον 10 νεκροί, 18 τραυματίες και περισσότεροι από 20 εγκλωβισμένοι, κάτω από τόνους μπαζών τσιμέντου και σιδήρου, τα τραγικά θύματα του φρικτού ΝΑΤΟικού εγκλήματος.
  • ΚΚΕ: Ο βομβαρδισμός της κρατικής τηλεόρασης στο Βελιγράδι έχει την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, αφού από τον Ιούνη του 1998 έδωσε και αυτή το "πράσινο φως" στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Απαιτείται ο λαός να επιβάλλει τη θέλησή του, να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στο συνεχιζόμενο έγκλημα.
  • Καταδικάζουν το αποτρόπαιο έγκλημα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Ενώσεις των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ και πλήθος κοινωνικών φορέων και οργανώσεων.

ΣΕΛ.  6   -   7


Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Πάντα ειρηνόφιλο ήταν το ΝΑΤΟ!

Αφού... γιόρτασαν τα 50 χρόνια της εγκληματικής συμμαχίας, με το δολοφονικό βομβαρδισμό της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης, οι ηγέτες των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στοιχίστηκαν πίσω από την αμερικανική πολιτική και απέστειλαν και νέο τελεσίγραφο προς το Βελιγράδι. Λίγο πριν, ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στη διάρκεια της Συνόδου, φρόντισε να κινηθεί αυστηρά στα πολιτικά πλαίσια της "συμμαχίας", υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι η τελευταία "έδινε πάντα προτεραιότητα στην ειρηνική επίλυση των διαφορών"!


ΣΕΛ.  8   -   9
Με μια μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση - συναυλία στο χώρο του φυλακίου των Ευζώνων, στο Πολύκαστρο Κιλκίς και συμβολικό αποκλεισμό του φυλακίου, ξεκινά σήμερα η πανελλαδική βδομάδα αντιπολεμικής - αντιΝΑΤΟικής δράσης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, θα συναντηθούν στο Πολύκαστρο Κιλκίς και αφού πολιορκήσουν συμβολικά το εκεί στρατόπεδο, όπου σταθμεύουν γερμανικά τανκς, θα αναχωρήσουν για το φυλάκιο των Ευζώνων.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Μουσική γέφυρα ειρήνης και αλληλεγγύης

Περισσότεροι από εκατό καλλιτέχνες (τραγουδιστές, συνθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, εικαστικοί καλλιτέχνες) θα συμμετέχουν στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, που διοργανώνει η "Πρωτοβουλία Πολιτών 1ης Μαρτίου", στην πλατεία Συντάγματος, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα. Την ίδια ώρα ανάλογες συναυλίες θα πραγματοποιούνται στο Βελιγράδι (πλατεία Δημοκρατίας) και τη Ρώμη, δημιουργώντας μια μουσική γέφυρα ειρήνης, μια μεγάλη ασπίδα κατά των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών.


ΣΕΛ.  18   -   19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ