Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις απ' όλες τις γωνιές της χώρας

Πολλά τα ψηφίσματα καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης κατά του γιουγκοσλαβικού λαού και από τη Στερεά Ελλάδα.

Το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών Ν. Φωκίδας, "Ο Τεχνίτης", η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Παρνασσίδας και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ,με ψηφίσματά τους, απαιτούν: "Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να παρέχει την παραμικρή διευκόλυνση στους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες".

"Ο αντιπολεμικός συναγερμός πρέπει να ηχήσει παντού. Η ανάπτυξη ενός πλατιού φιλειρηνικού - αντιπολεμικού κινήματος είναι απαίτηση των καιρών", σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ.

Την ιμπεριαλιστική δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό και την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης, καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Αντίκυρας του ΚΚΕ.

Την εγκληματική επίθεση του ΝΑΤΟ καταδικάζει επίσης, με ψήφισμα, και το Σωματείο Εργαζομένων στα Μεταλλεία "ΑΜΕ ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟ".

Σάμος και Ικαρία

Φωνή οργής και διαμαρτυρίας για τους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας, υψώνει και ο ικαριώτικος λαός.

Η ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου του ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης, που συμμετέχει στο νέο έγκλημα της "νέας τάξης", παρέχοντας διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ.

Η Οργάνωση Ικαρίας της ΚΝΕ καλεί όλη τη νεολαία μαζικά να αντισταθεί, να παλέψει, να δυσκολέψει την υλοποίηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ.

Οι δήμαρχοι Ευδήλου Σ. Σταμούλος,Αγ. Κηρύκου Θ. Θεοδωράκης,Ραχών Ν. Ρουζίνος και Φούρνων Κ. Γλάρος τονίζουν ότι οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί δε χτυπούν μόνο τη μαρτυρική αυτή χώρα, αλλά ολόκληρη τη Βαλκανική.

Η "Δημοκρατική Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία" Αγ. Κηρύκου τονίζει ότι η παγκόσμια κινητοποίηση και αλληλεγγύη μπορεί και πρέπει να αποτρέψει την ολοκλήρωση του νέου εγκλήματος. Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Κηρύκου Ικαρίας καλεί τον ικαριώτικο λαό σε επαγρύπνηση και συντονισμένη αντίδραση.

Αμεσα αντέδρασε και ο λαός της Σάμουστην τρομοκρατική εγκληματική επίθεση του ΝΑΤΟ. Την προηγούμενη Τετάρτη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους καταπιεσμένους λαούς,στην οποία συμμετέχουν πολλοί φορείς της Σάμου, και η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, οργάνωσαν αυτοκινητοδιαδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας. Δεκάδες αυτοκίνητα διέσχισαν επί μία ώρα την πόλη, μεταφέροντας το μήνυμα επαγρύπνησης και αντίστασης στα σχέδια των Αμερικανών. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, εκατοντάδες Σαμιώτες συγκεντρώθηκαν στα Πευκάκια και ακολούθησε μαχητική πορεία στην παραλιακή λεωφόρο του νησιού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στον ιμπεριαλισμό(31/3/2002)
Αντίσταση ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων(16/9/1999)
Μαζική καταδίκη των βομβαρδισμών(20/4/1999)
Διάγγελμα υποτέλειας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ(6/4/1999)
Οι πανεπιστημιακοί καταγγέλλουν(30/3/1999)
ΣΥΝένοχοι στο έγκλημα(26/3/1999)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org