Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Απρίλη 1999

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!
Στον πόλεμο και Ελληνες εφοπλιστές!

Ελληνικά επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία μεταφέρουν πολεμικό υλικό και στρατιώτες από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα, απ' όπου προωθούνται στο σταθμό της Κακαβιάς!

Στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους φονιάδες έχουν διαθέσει Ελληνες εφοπλιστές τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία τους, βάζοντας και αυτοί τη δική τους σφραγίδα στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ελληνικά πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο Ιταλία - Πάτρα - Ηγουμενίτσα μεταφέρουν για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στρατιωτικό υλικό και στρατιώτες!Τα τάγματα θανάτου αποβιβάζονται με φορτηγά τις νυχτερινές ώρες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και οδικώς μεταφέρονται στο σταθμό της Κακαβιάς.

Ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί πλήρως τα ονόματα των πλοίων που εμπλέκονται με αυτό τον πειρατικό τρόπο στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Επίσης δεν έχει εξακριβωθεί αν η φόρτωση γίνεται από το λιμάνι Αγκόνα ή Πρίντεζι της Ιταλίας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των ναυτιλιακών πρακτόρων, στα μέσα της βδομάδας αναμένεται να διακοπούν τα συνηθισμένα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων από το Πρίντεζι,καθώς το λιμάνι αυτό θα χρησιμοποιείται μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ.


ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Ευρωατλαντικός φασισμός το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει εδώ και τώρα να πάρουν συγκεκριμένη θέση, καταδικάζοντας την επαίσχυντη υπογραφή που έβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το περασμένο Σάββατο είναι μια από τις 19 κυβερνήσεις που υπέγραψαν το καταστατικό της σύγχρονης αυτοκρατορίας του εγκλήματος, δηλαδή του νέου ΝΑΤΟ. Οι 19 φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, κεντροαριστερές κυβερνήσεις συμφώνησαν να θέσουν εκτός νόμου και δικαίου κάθε έννοια σεβασμού της "εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας". Εχουμε μπροστά μας το σύγχρονο ευρωατλαντικό φασισμό,εναντίον του οποίου πρέπει να κηρύξουν το δικό τους κοινό πόλεμο οι λαοί. Τα παραπάνω τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την περιοδεία της στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο, ενώ απευθυνόμενη στα άλλα πολιτικά κόμματα τα κάλεσε να πάρουν συγκεκριμένη θέση, αν συμφωνούν με την υπογραφή της κυβέρνησης. Το ΚΚΕ δε νομιμοποιεί την απόφαση, τη θεωρεί παράνομη.

Χρειάζεται, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, ακόμα πιο γρήγορα να δουλέψουμε, για τη συγκρότηση, του σύγχρονου Ελληνικού Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, που παλεύει την εκμετάλλευση, την καταπίεση, που επιβάλλουν οι πολυεθνικές του κεφαλαίου, τον πόλεμο. Να παλέψουμε για την απεμπλοκή της χώρας από το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Να δώσουμε, μέσα από τους αγώνες, αλλά και στις ευρωεκλογές, στις εθνικές εκλογές, το πρώτο καίριο χτύπημα, ώστε ν' αρχίσει να διαμορφώνεται ένας νέος ριζοσπαστικός συσχετισμός δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΠΑΜΕ
Πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με πλήθος αντιπολεμικών εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, τα εργατικά συνδικάτα τιμούν φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά. Με το ΠΑΜΕ να δίνει τον τόνο του ταξικού, αντιιμπεριαλιστικού περιεχομένου του γιορτασμού, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο, με μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί, και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Στο λιμάνι θα γίνει η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.


ΣΕΛ.  29
Κοινό κάλεσμα προς τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, απευθύνουν οι πρυτάνεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Θ. Ξανθόπουλος,και του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Jacos Puric.Νέα πρωτοβουλία από πανεπιστημιακούς του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώθηκε χτες.


ΣΕΛ.  3
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Η υποταγή δεν είναι η μοίρα των μικρών λαών

Η υποταγή δεν είναι η μοίρα των μικρών λαών, επισήμανε ο Χαρίλαος Φλωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη κατά την άφιξη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψη στη Νέα Γιουγκοσλαβία και τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου που είχε στο Βελιγράδι, μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο τη διάχυτη αισιοδοξία και το κουράγιο του γιουγκοσλαβικού λαού.


ΣΕΛ.  5
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μόνο μια επιλογή: ΠΚΣ

Ψηφίζουν αύριο χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές. Οπως όλα δείχνουν, η Πανσπουδαστική θα είναι αναμφισβήτητα η παράταξη που θα σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο. Η ισχυροποίησή της θα σηματοδοτήσει την παραπέρα ριζοσπαστική στροφή στις συνειδήσεις φοιτητών και σπουδαστών.


ΣΕΛ.  30   -   31

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ