Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Μαζική καταδίκη των βομβαρδισμών

Συμμετέχοντας δυναμικά σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει"γνωρίσει" το λιμάνι της Μύρινας, οι κάτοικοι της Λήμνου, διαδήλωσαν την περασμένη Κυριακή, την αντίθεσή τους στις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού, αλλά και σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια. Το δήλωσαν και... μουσικά, καθώς ακολούθησε αντιπολεμική συναυλία.

Εκεί ήταν το σύνολο των Σωματείων και Συλλόγων του νησιού, ο δήμαρχος Μύρινας, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Επίσης συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Συλλόγου, κ. Νάκου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ν. Γιαννακάκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, κ. Ψυχούδης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κατρίτσης, ο γραμματέας του Σωματείου Οικοδόμων, Β. Αγάς, ενώ διαβάστηκαν ψηφίσματα καταδίκης των βομβαρδισμών από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Παράρτημα Λήμνου της ΟΓΕ.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν, με ανοιχτή επιστολή τους, στρατευμένοι της Λήμνου, με την οποία εξηγούσαν την άρνησή τους να μετέχουν σε εκστρατευτικό σώμα υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει από ναυτοδικείο το ναύτη και τον αξιωματικό του πολεμικού πλοίου "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην εγκληματική αποστολή.

Οργανωμένο σχέδιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης και της Αμερικής χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, ο Κ. Μαδυτινός στην ομιλία του, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων και Σωματείων του νησιού. Συνεχίζοντας ο ίδιος τόνισε πως όλα ξεκίνησαν με τη διάλυση των σοσιαλιστικών καθεστώτων της Ευρώπης. Πως οι πραγματικές αιτίες των βομβαρδισμών βρίσκονται στις προθέσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών να εκμεταλλευτούν τους λαούς και το πλούσιο υπέδαφος των Βαλκανίων. Ο Κ. Μαδυτινός ανέδειξε, ακόμη, τη συνενοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ελληνικής κυβέρνησης στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και κατέληξε λέγοντας πως "ο μονόδρομος για την ειρήνη στα Βαλκάνια είναι η ενίσχυση ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος".

Ακολούθως οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλονται οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί και ζητείται ο άμεσος τερματισμός τους. Επίσης, ζητείται από την ΕΕ να πάψει να παρουσιάζει τα θύματα ως θύτες παίρνοντας το μέρος του ΝΑΤΟ. Καλείται τέλος η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της για την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Να αποκλείσει τη διέλευση ξένων στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος. Να κλείσει άμεσα τις ΝΑΤΟικές βάσεις και να αποσύρει άμεσα τις ελληνικές δυνάμεις από Αλβανία, Βοσνία, Αδριατική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ